1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. RAYLI SİSTEM TEMSİLCİLERİ ANKARA'DA BULUŞTU
RAYLI SİSTEM TEMSİLCİLERİ ANKARA'DA BULUŞTU

RAYLI SİSTEM TEMSİLCİLERİ ANKARA'DA BULUŞTU

RAYLI SİSTEM TEMSİLCİLERİ ANKARA'DA BULUŞTU

A+A-

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUGSAŞ şirketi bünyesinde hizmet veren Ankara Metrosu’nun ev sahipliğinde, Türkiye’deki değişik illerde faaliyet gösteren raylı sistem (metro, tramvay v.b.) temsilcileri bir araya geldi.

BUGSAŞ Genel Müdürü Ruhi Kurnaz ve Ankara Metrosu Baş Müdürü Rahmi Akdoğan’ın daveti üzerine gerçekleşen toplantıya; İstanbul Ulaşım, İzmir Metro A.Ş., Bursa Ulaşım, Adana Raylı Sistemler, Konya Raylı Sistemler, Antalya Raylı Sistemler, Eskişehir Tramvay İşletmesi, Samsun Ulaşım A.Ş. ve  Mesleki Yeterlilik Kurumu yetkilileri katıldı.

Kent içi raylı sistemlerle ilgili meslek standartları ve mesleki yeterliliklerin hazırlanması konularının ele alındığı toplantılarda, raylı sistemler konusunda gelinen nokta masaya yatırıldı.

Metro işletmeciliği yapan BUGSAŞ, BURULAŞ, İstanbul Ulaşım ve İzmir Metro tarafından 2011 yılında imzalanan “Kentiçi Raylı Sistem Alanında Meslek Standartları ve Mesleki Yeterliliklerin Hazırlanması İş Birliği Protokolü” ile meslek standartları ve yeterlilikler konusunda ara bir çözüm sağlandığı belirtilen toplantıda, bu protokolün sadece metro işletmecilerini kapsadığı belirtildi.

Türkiye’de kent içi raylı sistem işletmeciliği yapan 11 adet kuruluş bulunması nedeniyle bu protokolün uygulanma sürecinin yanı sıra ortak politikalar üretilmesi amacıyla da Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği’nin (TÜRSİD) kurulduğu kaydedilen toplantıda, dernek ve ilgili kurumlarla birlikte yürütülecek işbirliğinin yanı sıra standart taslaklar hakkında raylı sistem temsilcilerinin görüş ve önerileri de değerlendirilerek, ortak bir planlama yapılması kararlaştırıldı.

 

Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.