1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Recai Yıldırım: Arkadaşlarım boşanıyor
Recai Yıldırım: Arkadaşlarım boşanıyor

Recai Yıldırım: Arkadaşlarım boşanıyor

Recai Yıldırım, kaset sonrası Sözcü'nün ardından ikinci açıklamayı Habertürk'e yaptı.

A+A-

İkinci açıklamasında da "Evimin kapı kilidiyle üç kez oynandı, üç sefer değiştirdim. Çilingiri bile değiştirdim. Ama kamera hiç aklıma gelmedi " diyen Yıldırım, sakandalı eşlerinin nasıl karşıladığını da açıkladı.

Eski Adana Milletvekilİ Recai Yıldırım, propaganda sürecine damgasını vuran MHP'deki kaset skandalının ardından istifasını ilk verenlerden. Olayın ardından diğer arkadaşları gibi sessizliği tercih eden Yıldırım Habertürk'e konuştu.

Hedef ne idi?

Hedef MHP'siz bir Meclis'ti. MHP'yi saf dışı bırakmak ve toplumun gözünde itibarsızlaştırmak, toplumun gözünde küçük düşürmek suretiyle bu operasyonu yapmak istediler. Yoksa kimin bize düşmanlığı olur.

Hedefe ulaşıldı mı?

Hedefe ulaşılamadı sayılır. MHP Meclis'e girerek bu oyunu bozdu. MHP'yi baraj altına itme operasyonunu biz istifa ederek, vatandaş da MHP'ye oy vererek bozdu.

İzlendiğinizden hiç mi şüphelenmediniz?

Evimin kapısının kilidi sürekli bozuluyor, ben yaptırıyordum. Üç kez oynandı, üç kez anahtar değiştirdim. En son çilingiri bile değiştirdim. Canım sıkılmadı değil ama böyle bir şey aklıma gelmedi. Sonuçta bu çelik kapı, çilingir olmadan nasıl eve girecekler?

BİZİMLE SINIRLI DEĞİL

Kim yapmış olabilir?

Ancak çok profesyonel bir ekip, bu kameraları yatak odalarına, buatlara, şuraya buraya yerleştirebilir. Demek ki sürekli takip altındayız, takip ediliyoruz. Kaç kişiyi takip ediyorlar, bugüne kadar bizim dışımızda kimleri takip ettiler, bundan sonra kimleri takip edecekler, bunları büyütmek mümkün. İlhan Cihaner'in makamı basıldığında "Bu ülkede hiç kimse bundan sonra güvende değil" sözü o gün pek dikkate alınmadı; şimdi anlıyorum ki çerçevelettirip duvara asılacak bir sözmüş. Bu işler bizle sınırlı değil. Bunu herkesin iyi bilmesi gerekir.

BOŞANANLAR VAR

İfade vermediğiniz doğru mu?

Bizden görüntüleri yayınlanan, mağdur kişilerin isimlerini istiyorlar, "Gelin şikayetçi olun" diyorlar. Böyle şey olur mu? Neticede biz davamızı açtık. Eve girilmiş, bu görüntüler alınmış, bu biliniyor. Ama Sayın Başbakan, bunun özel hayata girmeyeceğini ifade etmek suretiyle bunun ciddi takip edilmeyeceğinin intibaını yarattı.

Bu süreçte aileniz size sahip çıktı mı?

Çok şükür ailemle bir problem yaşamıyorum ama bir problemin yaşanması şart değil. İnsanların içine düşürüldüğü durum ortada. Sosyal konum ve statü sahibi bu insanların, oğulları kızları, torunları var. Toplumun, ailesinin gözünde küçük düşürüldüler. Birkaç arkadaşımız şimdi boşanıyor, boşanmak zorunda kalıyor. Zerre kadar içinde Allah korkusu olan insanın bunu yapması da hoş görmesi de mümkün değil.

Bu haber toplam 6715 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.