1. HABERLER

  2. Şafak'ın Bitmez Çilesi
Şafak'ın Bitmez Çilesi

Şafak'ın Bitmez Çilesi

Şehit Selami Atabey Caddesinde vatandaşlar, karşıdan karşıya geçmek için bin bir türlü cambazlık oyunu sergiliyor. Mevcut yolda trafik ışığı olmaması ise kazalara davetiye çıkarıyor.

A+A-

Gölbaşı’nda birçok defa gündeme gelmesine rağmen bazı cadde ve sokaklardaki trafik sorununa bir türlü çözüm getirilemiyor. Gölbaşı’nın en işlek caddelerinde sinyalizasyon veya uyarıcı levhaların bulunmayışı hem yayları hem de sürücüleri zor durumda bırakıyor.Bu caddelerden biri de Şehit Selami Atabey Caddesi.

Şehit Selami Atabey Caddesinde vatandaşlar, karşıdan karşıya geçmek için bin bir türlü cambazlık oyunu sergiliyor. Mevcut yolda trafik ışığı olmaması ise kazalara davetiye çıkarıyor.

Birçok defa yerel basında gündeme gelen yolla ilgili ise hala somut bir adım atılmış değil. TEİAŞ lojmanlarının ve bir ilkokulun bulunduğu yol özellikle okulların açık olduğu zamanlarda tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Bu durumu bilen ve yolu kullanan vatandaşlar ise okullar açılmadan bu yola trafik lambası konulmasını istiyor.

ASLI ASTARI YOK

Şafak Mahallesi Muhtarı Bayram Özkan da muhtar olarak göreve geldiği günden bugüne kadar bu sorunla uğraştığını ancak bir netice alamadığını kaydederek “Yıllardır trafik lambası istiyoruz. Bu sorun hem yerel hem de ulusal gazetede gündeme geldi. Yapacağız dediler. Ama aslı astarı yok. Burada olası ölümlü bir kazada sorumluluğu kim alacak. Ben muhtar olarak şimdiden uyarıyorum, bu vebal çekilmez” dedi.

ARAPSAÇINA DÖNDÜ

Dolmuş ve otobüslerin de bu yoldan geçtiğini sözlerine ekleyen Muhtar Özkan, “Mahallenin nüfusu arttı. TOKİ sakinleri de bu yolu kullanıyor. Öte yandan dolmuş ve otobüslerde bu yoldan geçiyor. Şuan okullar tatil oldu. Ama okullar açıldığında buradaki trafik akışı daha da yoğunlaşıyor ve çıkılmaz bir hal alıyor. Trafik arapsaçına dönüyor. Mahalle sakinleri birçok defa da kapımı çalıyor ve bana dert yanıyor. Benim de çalmadığım kapı kalmadı. Ama sonuç alamadım. Burada gereken önlem alınana kadar da bu isteğimizi iletmeye devam edeceğim. Buraya trafik ışığı konulması için, illa ölümlü bir kazanın yaşanması mı gerekiyor?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu haber toplam 1969 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.