1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Sarıgül CHP'nin başına geçer mi
Sarıgül CHP'nin başına geçer mi

Sarıgül CHP'nin başına geçer mi

Sandıktan yüzde 26'yla çıkan CHP'de Kılıçdaroğlu tartışmaya açıldı.

A+A-

CHP'de Pazar günü yapılan seçimlerden alınan sonuç partiyi karıştırdı. Eski genel başkan Deniz Baykal'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamaları, CHP'de yeni bir krizin kapıda olduğunun habericisi oldu.

GÜRSEL TEKİN'İN DE İSMİ GEÇİYOR

Olağanüstü kurultay yapılması ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesinin tartışılmaya başlanmasıyla yeni genel başkanın kim olacağı da konuşulmaya başlandı. Deniz Baykal'ın tekrar genel başkan olabileceği konuşulurken bu uğurda 'brütüs'üilan edilen Önder Sav ile işbirliğine gidebileceği de öne sürülüyor. Seçimlerden önce yüzde 30'un altında oy alınması durumunda istifa etme sözü veren ama gelen çağrılar sonucunda geri adım atan CHP Genel Başkan Yardımdıcısı Gürsel Tekin'in de genel başkan adayı olabileceği konuşuluyor.

SARIGÜL DESTEK VERMİŞTİ

Baykal ve Tekin'in yanı sıra akıllara gelen bir diğer isim ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasından sonra, aylardır yürüttüğü ve partileşme aşamasındaki Türkiye Değişim Hareketi'ni sonlandıran ve referandumda CHP'ye destek veren Sarıgül, seçimler öncesinde de CHP'ye oy verilmesi yönünde çarğı yapmıştı.

SARIGÜL'Ü HAZIRLIYORLAR

Mustafa Sarıgül'ün önümüzdeki süreçte CHP'nin başına geçmesi konuşulmaya başlandı. Sarıgül'ün adı dün akşam televizyonlardaki tartışma programlarında da gündeme geldi. ÜLKE TV'deki "Aslında Ne Oldu" programında konuya değinen gazeteci Ünal Tanık, "Sarıgül'ü CHP Genel Başkanlığına hazırlıyorlar" dedi. Deniz Baykal'ın genel başkanlığı geri almak için fırsat kolladığını belirten Ünal Tanık, "CHP'de yeni döneme Mustafa Sarıgül hazırlanıyor. Sarıgül'ü hazırlıyorlar" diye konuştu.

Bu haber toplam 1558 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.