1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şehitleri uğurlarken komutandan ağlatan konuşma
Şehitleri uğurlarken komutandan ağlatan konuşma

Şehitleri uğurlarken komutandan ağlatan konuşma

Şehitleri son yolculuğuna uğurlayan Tuğgeneral Levent Köse: "Acımız dağlar kadar ama boynumuzu bükemezler!"

A+A-

Çukurca'da vatanları uğruna can veren şehitlerimiz için dün Hakkari ve Van'da iki askeri tören düzenlendi. Şehit askerleri memleketine uğurlayan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse'nin konuşması yürekleri dağladı.

Hakkari- Çukurca karayolunun 12'nci kilometresinde dün PKK'lı teröristlerin askeri konvoya antitank mayınları ve roketatarlarla düzenlediği hain saldırısında şehit olan askerler için ilk tören dün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda yapıldı.

G.Kurmay: Şehit sayısı 9

Önceki gün şehit sayısı konusunda farklı açıklamalar gelmişti. Ancak Genelkurmay Başkanlığı dün sabah yaptığı açıklamada Çukurca'da biri korucu 9 şehit verildiğini açıkladı. Hakkari'deki törenin ardından şehitler Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar (Ankara), Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt (Balıkesir- İvrindi), Uzman Çavuş Nazır Elitok (Kırıkkale), Uzman Çavuş Samet Kılıç (Ordu), Uzman Çavuş Erhan Ar (Yozgat), Uzman Çavuş Hakan Çil (Kahramanmaraş), Jandarma Onbaşı Vedat Gülder (Ardahan), Jandarma Er Serkan Altay'ın (Burdur) cenazeleri 5 helikopterle Van'a gönderildi. Van'daki Jandarma Yarbay Yusuf Turgut Filo Komutanlığı'ndaki tören saat 10.30'da başladı. Ay- yıldızlı bayraklara sarılan 8 tabutun yan yana dizildiği törende İçişleri İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuşmazken, törenin tek konuşmacısı Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse oldu. Köse'nin konuşması duygu yüklüydü:

'Bedelini ödeyecekler'

"Birlik ve beraberliğimizi hedef alan, terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman silah arkadaşlarımızı hain eylem sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateş de olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacağız, bugün hainleri de sevindirmeyeceğiz. Kendi kanlarında boğulacaklardır. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, hiçbir zaman da teslim olmayacağız. Bizlere bu acıyı yaşatanlar, bilsinler ki bunun bedelini çok ağır biçimde ödeyeceklerdir."

Bu haber toplam 6215 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.