1. HABERLER

  2. Sevgi Çiçeği yollara işleniyor
Sevgi Çiçeği yollara işleniyor

Sevgi Çiçeği yollara işleniyor

Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı’nın endemiği olan Sevgi Çiçeğini (Centaurea tchihatcheffii), asfalta işliyor.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı’nın endemiği olan Sevgi Çiçeğini (Centaurea tchihatcheffii), asfalta işliyor.

Halk arasında yanar döner, gelin düğmesi, türbe ya da kırmızı peygamber çiçeği ve hasırcı çiçeği olarak da bilinen sevgi çiçeği dünyada yalnızca Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Hacı Hasan Köyü yakınında yetişmesi nedeniyle Gölbaşı’nın değişmez sembolü haline geldi.

Gölbaşı Belediyesi daha da kalıcı hale getirmek için sevgi çiçeğini Mogan Gölü kenarında bulunan Atatürk Sahil parkında yürüyüş yollarında asfalt üzerine motifleme çalışması başlattı. Sevgi Çiçeğini Asfaltın üzerine işlenerek, sevgi çiçekli yollar yapmaya başlandı. İlk olarak Atatürk sahil park içersindeki 500 metre uzunluğundaki yola renkli asfalt ile sevgi çiçeği motifini işlemeye başladı. İlk defa uygulanan bu çalışma sahil parkına ayrı bir güzellik katması bekleniyor.  500 metre Yolun çalışması 1 hafta içersinde tamamlanarak gelen ziyaretçilerin hizmetine açılacak.

Gölbaşı belediyesinin yeni başlattığı asfalt üzerinde sevgi çiçeği motifleme çalışması beğenilmesi halinde ilçedeki tüm park ve yürüyüş yollarına uygulanacağı belirtildi.

Bu haber toplam 1055 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.