1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Sezai Ballı güven tazeledi
Sezai Ballı güven tazeledi

Sezai Ballı güven tazeledi

Medya İşçileri Sendikası'nın (Medya-İş Sendikası) 3. Olağan Genel Kurulu, HAK-İş Genel Merkez binasında gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde 63 delegeden 61'inin oyunu alan mevcut Genel Başkan Sezai Ballı, güven tazeleyerek yeniden başkan seçild

A+A-

Medya İşçileri Sendikası'nın (Medya-İş Sendikası) 3. Olağan Genel Kurulu, HAK-İş Genel Merkez binasında gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde 63 delegeden 61'inin oyunu alan mevcut Genel Başkan Sezai Ballı, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

 

Hak-İş Genel Merkezi'nde düzenlenen Genel Kurula, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız, Mehmet Şahin ve Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, konfederasyona bağlı sendikaların yöneticileri, Medya-İş eski Genel Başkanı Hamdi Ateş ve Medya-İş delegeleri ve üyeleri katıldı. Divan Kurulu Başkanlığına Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Osman Yıldız'ın seçilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

"KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ"

Medya-İş Genel Başkanı Sezai Ballı, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada, sendikanın 2012'de Anadolu Ajansı ile başladığı örgütlenme faaliyetlerine, Devlet Malzeme Ofisi ve Anadolu Üniversitesinin TV ve matbaa kısmının da aralarında olduğu iş yerleriyle devam ettiklerini söyledi. Anadolu medyasını da bu alanlara eklediklerini bildiren Ballı, "Bunları yaparken sendikal olarak kendi emeğimiz, gücümüz, arkadaşlarımız var ama bize esas bu ivmeyi kazandıran Hak-İş'imiz var." ifadelerini kullandı. Hak-İş yöneticilerine teşekkürlerini ileten Ballı, bundan sonraki süreçte de aynı desteği beklediklerini belirtti. Ballı, küçük ve yeni bir sendika olmasına rağmen Medya-İş'in Ankara'da Hak-İş'e bir misafirhane kazandırdığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Burada bir misafirhane ve kreşimiz var. Bu kreş, Türkiye'de ilk ve tek sendika kreşidir. Bunun örneği yok. Bunu yapmak da Hak-İş'e, bizlere nasip oldu. Devamı gelecek, iş yeri ya da sendika kreşi olarak bunu devam ettireceğiz, başka kreşlerimiz de olacak. Biz de kendimizi geliştireceğiz. Mesleğimiz 24 saat esasına göre, gazetecilik mesleğinin hafta sonu, gecesi gündüzü yok. Kreşimizin formatını buraya getirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra bir mesleki yeterlilik eğitim merkezi kurmayı planlıyoruz. Bununla alakalı bir projemiz yazıldı. Birçok kademeden geçti ve bir protokol imzası bekliyoruz."dedi.

 

Konuşmaların ardından gerçekleşen seçimde oy kullanan 63 delegeden 61'inin oyunu alan Sezai Ballı, genel başkanlığa seçilirken yönetimde Cemal Sonsay, Leyla Dilek Atçeken ve Sefa Özdemir yer aldı.

Bu haber toplam 3935 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.