1. HABERLER

  2. Siyasi amaç gütmedik
Siyasi amaç gütmedik

Siyasi amaç gütmedik

Gölbaşı Belediyesi Haziran Ayı II. Oturumu gerçekleşti. Haziran ayının ilk meclis toplantısını Muhalefetsiz yapıldı.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi Haziran Ayı II. Oturumu gerçekleşti. Haziran ayının ilk meclis toplantısını Muhalefetsiz yapıldı.

Başkan Odabaşı’nın bir önceki toplantıda verilen önergelere mecliste cevap verdi.

Odabaşı, “Gölbaşı Belediyesi’nin ve Gölbaşı gibi metropol ilçelerin görevleri yasalarda belirtilmiştir. Yasalar, kamuya ait bazı yerlere yardım edilebileceğini söylüyor. Gölbaşılıların daha rahat etmesi için bazı kuruluşlara yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

İlk toplantıda AK Parti gurubu tarafından verilen Merkez mahalleri dışındaki mezarlıkların bakımının yapılmadığı konusunda ki önergeye Odabaşı;

MEZARLIKLAR BÜYÜKŞEHİRİN ANCAK BİZ YAPTIK

“Mezarlıkların bakım ve onarımı Büyükşehir’in görevi. Ancak biz 2009 yılında göreve geldiğimizde eski köy yeni mahalleye dönüşen beldelerde İŞKUR’la ortaklaşa bir çalışma düzenleyerek, ilk çalışmayı biz yaptık. 2010 yılında imkanlarımızı zorlayarak mezarlıklarını bakımını biz yaptık. Bu yılda imkânlarımız doğrultusunda bakım ve onarımı biz zaten yapacağız.

Ulaşımla ilgili TOKİ’de çok sayıda nüfus oluştu. Yeterince araç tahsisi olmadığı için hemşerilerimizin daha rahat etmesi için bizde araç tahsisi yaparak ulaşıma katkı sağladık. Bir menfaatimizde yok. İmkanlarımız daha fazla olursa daha büyük katkı sağlarız” dedi.

Karaali, Bağiçi, Çayırlı ve Velihimetli Mahallelerinin güzergahlarını kullanarak alçı fabrikalarına ham madde taşıyan kamyonların yolları bozduğunu ve bu konuda alçı fabrikalarının uyarılması ile ilgili meclise önerge veren AK Partili meclis üyelerinin verdiği önerge konusunda, “Tonajlı araçların tartma işlemleri Karayolları tarafından yapılır.

HİZMETLERİMİZDE SİYASİ AMAÇ GÜTMEDİK

Denetimini ise polis ve jandarma yapar. Belediye zabıtası ile alakalı değildir. Örneğin, okullarımız milli eğitime bağlı ancak biz belediye olarak zaman zaman çocuklarımıza sahip çıkma adına yardımcı oluyoruz. Milli Eğitim’den katkıda almıyoruz. Gölbaşı’nda el atmadığımız okul kalmadı. Biz hizmetlerimizi hiçbir siyasi düşüncede olmadan bölgemize hizmet amaçlı yapıyoruz” diye konuştu.

AK PARTİLİLERİN ÖNERGESİNE RED VERDİ

Daha önce Başkan Odabaşı’nın Her hafta Çarşamba günleri Karşıyaka Mahallesine Cumartesi günleri de Seğmenler Mahallesi’ne Pazar yerinin kurulması ile ilgili uygulaması hayata geçmeyince AK Partili meclis üyeleri tarafından konu mecliste gündeme getirildi. Uygulamanın hayata geçmesini isteyen AK Partili meclis üyelerinin verdiği önergeye Odabaşı, “Biz bu konuyu daha önce 2009 yılında da gündeme getirdik. Değişiklik içeren kararı da mecliste aldık. Çalışmalar da yapıldı. Esnafla görüştük, vatandaşa anket yaptık. Çıkan tablo şu: ‘Çarşamba günleri pazarın kurulmasında esnaftan bir talep gelmedi.’ Bugünlerde TOKİ üzerinde de Pazar yeri çalışmalarımız var. Esnafla da görüşerek düzenlemeler yapacağız.” dedi.

Ak Parti Meclis Üyesi Hakan Han Özcan’ın hayvan pazarı yeri ile ilgili olarak verdiği önergeye de “Bu zaten bizim projemizin içerisinde var. Tek başına hayvan pazarı olmaz. AK Partililerin vermiş olduğu iki önergenin reddi, bizim söylediğimiz şekilde uygulanması kararı alınmıştır” dedi.

Ahiboz mahallesi girişinin mahalle sakinlerinin kullanımı için uygun olmadığını ve ana ve ara yollardaki giriş yollarının açılmasını konusunda önerge veren CHP Meclis Üyeleri’nin önergesine sözlü cevap veren Odabaşı bu mahallelerde ASKİ’nin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı asfaltlama çalışma yapamadıklarını belirterek, “Bu yolun yetkisi Büyükşehir Belediyesi’nin dahilinde. O yolun yapılması yetkisi Büyüşehir’de. Şu an orada ASKİ çalışmaları var. Ara sokaklarla ilgili ise ASKİ çalışmaları son noktaya geldiğinde belediyemiz, imkanlarımız dahilinde orada çalışma yapacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 1601 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.