1. HABERLER

  2. Siyasilerden bayram mesajı
Siyasilerden bayram mesajı

Siyasilerden bayram mesajı

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ve CHP Belediye Başkan aday adayı Ercan Şimşek, yazılı bir mesaj yayınlayarak Gölbaşı halkının Kurban Bayramını kutladılar.

A+A-

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ve CHP Belediye Başkan aday adayı Ercan Şimşek, yazılı bir mesaj yayınlayarak Gölbaşı halkının Kurban Bayramını kutladılar.

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan:

"Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin ve dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı istisnai günlerdir. Allah için kurban kesen, kendisini Yüce Yaratıcı'ya yakın hisseder. Kurban, O'nun verdiği nimetlere karşılık bir şükran ifadesi olup, aynı zamanda içimizdeki yardıma muhtaçları göz önünde bulunduran bir toplumsal yardımlaşma unsurudur.
Bayramlar sayesinde kırgınlıklar unutulur, dostluklar pekiştirilir. Yardıma muhtaçların elinden tutulur, yetim ve öksüzler sevindirilir.  
Bu duygularla, mübarek Kurban Bayramı'nın tüm insanlık ve Müslüman alemine huzur, kardeşlik ve barış getirmesi dileğiyle Gölbaşılı hemşerilerim başta olmak üzere Ülkemizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim."

 

MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy:

Birlik ve beraberliğin yok olmaya yüz tuttuğu, sevgi, saygı ve tahammül sınırların ortadan kalktığı sevincin, güler yüzün olmadığı toplumun ayrıştırıldığı, ötekileştirildiği ve kamplara bölündüğü bütün bunlar karşısında komşu İslam ülkelerinde gözyaşının, kanın, vahşetin tavan yaptığı günlerde dini bayramlarımızdan olan kurban bayramını idrak etmeye çalışıyoruz

Bayramlar sevincin, kucaklaşmanın küskünlük ve dargınlıkların unutulduğu güler yüzlerin arttığı bayram olmalıdır. Ne yazıktır ki yukarıda belirttiğim Türk İslam Ülkesinin ana unsurlarından olan bu vecibelerin yapılmadığına, yapma ortamının da kaybolduğuna şahit oluyoruz. Şairinde ifade ettiği gibi 'Bu mübarek günde küsmek olur mu, uzat ellerini bayramlaşalım, Hakk'ın selamını kesmek olur mu, uzat ellerini bayramlaşalım' ellerin uzatılmadığı, yüzlerin öfke saçtığı öç ve intikam duyguları ile idarecilerin mesai tükettiği bir günde bayramın bayram olması söz konusu değildir.

Yine de Müslüman Türk Milletinin engin sağduyusu ve hoşgörüsü, yüksek feraseti ve imanı bu olumsuzluklara karşı dik duruşunu sürdüreceği, özlemini çektiğimiz güzel günlerin ve Mübarek Bayramın sevincine hep birlikte ortak olacağımız inancındayım.

Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Kurban Bayramının başta Gölbaşı  Halkımız olmak üzere Türk İslam Alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesinin Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum"

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Ercan Şimşek:

Bayramlar sosyal dayanışma,karşılıklı sevgi ve hoşgörü ile saygının kurulduğu,hayatımızdaki kargaşaları,yorgunlukları ve en önemlisi kırgınları silip yeni ve güzel umutlarla,coşkuyla dolduğumuz özel günlerdir.
Yıllar sonra genç neslimizin de bayramları aynı coşku ve heyecanla karşılamalarını ve bütün güzel hayallerimizin gerçek olduğu,çok daha mutlu ve insanca yaşayabildiğimiz aydınlık yarınlar umut ederek tüm Gölbaşı halkının mübarek Kurban Bayramını kutlarım.
Hayal ettiğimiz mutlu yarınlara yüreğimiz,aklımız ve emeğimizle ulaşabileceğimizi ve ancak o zaman çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabileceğimizi unutmayalım.
Sevgilerimle...

 

Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.