1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Somali sokaklarında Erdoğan pankartları
Somali sokaklarında Erdoğan pankartları

Somali sokaklarında Erdoğan pankartları

Erdoğan'ın Somali ziyareti öncesi cadde ve sokaklar Türk Bayrakları ve Erdoğan posterleriyle donatıldı..

A+A-

Son yılların en büyük açlık ve kıtlık felaketi Somali'de yaşanıyor. Yaşananlara kayıtsız kalmayan ülkelerin başında ise Türkiye geliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'yi ziyareti öncesi Başkent Mogadisu'da cadde ve sokaklar Türk bayrakları ve Erdoğan posterleriyle donatılıyor..

İŞTE O KARELER

HOŞGELDİNİZ..

Posterlerde, Türkiye ve Somali Kardeşliği yazısı altında 'T.C Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Somali'ye Hoşgeldiniz' yazıları yer aldı..

Türkiye'de büyük bir yardım seferberliği başlatılırken Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu eşleriyle birlikte Somali'ye yapılan Türk yardımlarını yerinde izleyecek..

GÖKDELENLERLE ÖVÜNECEĞİNİZE..

40 ülkenin katıldığı 'Somali Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi Toplantısı' İstanbul'da yapıldı. Zirvede açış konuşmasını yapan Başbakan Erdoğan, gökdelenlerle ve araba koleksiyonlarıyla övünen ülkelerin, Somali'ye yardım etmedikçe vicdanen rahat olamayacaklarını söyledi. Avrupa ve dolar milyarderi İslam ülkelerini de eleştirdi. "Yediğimiz her lokmada Somalili çocukların hakkı var." dedi. Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed ise tüm dünyaya Türkiye'yi örnek almaları çağrısında bulundu.

Bu haber toplam 1805 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.