1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SOMALİ'DE İNSAN OLABİLMEK
SOMALİ'DE İNSAN OLABİLMEK

SOMALİ'DE İNSAN OLABİLMEK

Somali’de yaşanan dram, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden yansıyan karelerle, Büyükşehir Belediyesi Metro Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı.

A+A-

Somali’de yaşanan dram, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden yansıyan karelerle, Büyükşehir Belediyesi Metro Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı.

Kuraklık, susuzluk, açlık ve ölümle mücadele eden Somali’nin yaşadığı sıkıntıları dünyaya ilk ulaştıran basın kuruluşlarından biri olan Anadolu Ajansı muhabirlerinin hazırladığı fotoğraf ve videolardan oluşan sergi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Metro Sanat Galerisi’nde açıldı.

“AA Objektifinden Somali’de İnsan Olmak” konulu serginin açılışına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, A.A Genel Müdürü Kemal Öztürk ve Türk Kızılayı Başkanvekili Ahmet Lütfi Akar ile davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Anadolu Ajansı’nın bizzat fotoğrafladığı Somali gerçeğinin sergisini açtıklarını belirterek, “Her gün binlerce insanın gelip geçtiği Metro Sanat Galerisi’nde bu fotoğrafları sergilemek bizim için bir görevdi. Anadolu Ajansımızın fedakar çalışanları Somali’ye ilk gidenler oldu. Şu anda da Somalideler” dedi. Kriz bölgelerinde, sıcak çatışma alanlarında görev yapan “fedakar, kahraman, çalışkan, hayatlarını ortaya koyarak haber peşinde koşan” Anadolu Ajansı çalışanlarını kutlayarak sözlerine devam eden Bakan Arınç, “Bu fotoğraflara bakabilmek çok zor. Bu kadar canlı çekilmiş, hayatın gerçeğini yakalamış böyle fotoğraf ve video izlemediniz” diyerek duygularını dile getirdi.

Somali’ye yapılan yardım miktarının 490 milyon lira olduğunu açıklayan Bakan Arınç, “Biz 500 milyon tahmin etmiştik. Milletimiz bizim ümitlerimizi boşa çıkarmadı. Buna özel yardım kuruluşları dahil değil” dedi. 

- BAŞKAN GÖKÇEK: “YARDIMIN DEVAMLI OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Açılışa ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Türkiye’nin bütün dünyaya örnek bir yardım kampanyası düzenlediğine dikkat çekerek, “Bana göre Türkiye yardım kampanyalarının en büyüğünü ve dünya çapında bir ilkini gerçekleştirdi. Somali’yle ilgili insanın yüreğini sızlatan fotoğrafları birlikte göreceğiz. Anadolu Ajansı aslında bu sergiyle Somali’ye yardım konusunda çok ciddi adım atmış oldu” diye konuştu.

Somali’ye yönelik düzenlenen kampanyayla Türkiye’nin dünyaya yardım konusunda neler yapılabileceğini ve yardımın nasıl teşvik edilebileceğini net olarak gösterdiğini vurgulayan Başkan Gökçek, yarım milyon lirayı bulan yardım miktarının memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Yardımseverlere teşekkür ve şükranlarını ileten Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Bu işin devamlı olması gerektiğine inanıyoruz ve hepimiz bu işi bir yerinden tutmaya çalışıyoruz. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen yardımı Kızılayımız ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yapmaya çalıştık. Uçaklarla ve gemilerle devamlı olarak gıda yardımı gönderiyoruz. Ayrıca ekmek fırını gönderdik, bir daha göndereceğiz. Onun ötesinde aşevlerinin inşallah devamı geliyor. Bir yıl süreyle aralıksız olarak bu yardımlara devam edeceğiz.”

Hiçbir ülkenin böyle bir duruma düşmemesi dileğini ileten Başkan Gökçek, “İnsanlarımızı hayra teşvik edecek olan bu sergi münasebetiyle de Anadolu Ajansı’na, bu fotoğrafları ve videoları çeken muhabir arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

“YAŞANAN DRAMI ANADOLU AJANSI DÜNYAYA DUYURDU”

Serginin bir başka ev sahibi, Anadalu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ise konuşmasında Somali’de yaşanan drama ilk tanıklık eden kurum olduklarına vurgu yaparak başladı. Anadolu Ajansı’nın felaket bölgesine ilk giden basın kuruluşlarından biri olduğunu dile getiren Öztürk, zor şartlar altında çalışmaya başlayan muhabir ve foto muhabirlerin, yaşanan dramı ve yardımları tüm dünyaya duyurduğunu belirtti. Öztürk, Anadolu Ajansı’nın etkinliğini artırarak, dünya ölçeğinde bir ajans olma yolunda ilerlediğini de kaydetti.

Somali’de yaşanan siyasi, ekonomik, güvenlik ve sosyal sorunları aktaran Somali’nin Ankara Büyükelçisi Nurşah Muhammed de yardım kampanyası düzenleyerek, zor günlerinde kendilerine destek olan tüm hayırseverlere teşekkürlerini iletti. 

- SERGİ 10 GÜN ZİYARETE AÇIK

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Arınç, Başkan Gökçek ve AA Genel Müdürü Öztürk, sergiyi gezerek, bilgi aldılar.

Metro Sanat Galerisi’ndeki sergi 10 gün süreyle Başkentlilerin ziyaretine açık kalacak. Somali’ye yardım göndermek isteyen Başkentliler ise sergi alanında bulunan Kızılay standına bağışta bulunabilecekler.

Bu haber toplam 1444 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.