1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Suikastçinin cesedini meydanda teşhir ettiler
Suikastçinin cesedini meydanda teşhir ettiler

Suikastçinin cesedini meydanda teşhir ettiler

Ahmed Veli Karzai'yi öldüren suikastçının cesedi Kandahar'daki bir meydanda teşhir edildi

A+A-

Afganistan'ın güneyindeki en güçlü siyasi figür olarak gösterilen Ahmed Veli Karzai'nin 200 kişilik koruma ekibinin lideri olan Serdar Muhammed'in cesedi, yaklaşık 15 dakika Çarso Meydanı'ndaki bir binada asılı kaldı.

KORUMALAR KURŞUN YAĞMURUNA TUTTU

Aynı zamanda Kandahar il genel meclisi başkanı olan Ahmed Veli, önceki gün kendisini evinde ziyarete gelen Muhammed tarafından öldürülmüştü. Ahmed Veli'yi öldürme sebebi henüz bilinmeyen Muhammed, daha sonra evdeki diğer korumalar tarafından kurşun yağmuruna tutulmuştu.

ÖLÜSÜNÜ BÖYLE TEŞHİR ETTİLER

EN GÜVENDİĞİ İSİMLERDEN BİRİYDİ

Yaklaşık 10 yıldır Karzai ailesiyle birlikte çalıştığı belirtilen Muhammed, Ahmed Veli'nin en güvendiği isimlerden biri olarak gösteriliyordu.

Afganistan'da şok etkisi yaratan suikast, Taliban hareketinin doğduğu yer olan Kandahar'daki güç dengelerini de büyük oranda değiştirdi.

CAMİYE İNTİHAR SALDIRISI: 4 ÖLÜ

Kandahar'da bugün Ahmed Veli için düzenlenen dini törenlerden birine yönelik gerçekleştirilen intihar saldırısında 4 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sıddık Sıddıkı, kentteki Serra Cemai camisine düzenlenen saldırıda ölenler arasında Kandahar Ulema Şurası Başkanı Hikmetullah Hikmet'in de bulunduğunu söyledi. Törene Kabil'den gelen çok sayıda bakanın da katıldığı bildirildi.

Bu haber toplam 1452 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.