1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Tekin: Leş kargaları petrolün peşinde
Tekin: Leş kargaları petrolün peşinde

Tekin: Leş kargaları petrolün peşinde

CHP'li Gürsel Tekin gazetecilere verdiği iftarda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Türkiye'nin aşması gereken hangi sorunlar varsa anamuhalefet olarak biz de katkı sunmak istiyoruz, ama hiçbir şeyden haberimiz yok'' dedi.

Tekin, Çukurambar'daki bir pastanede CHP'yi takip eden muhabirlerle, iftarda biraraya geldi. CHP ile ilgili zaman zaman olmayan haberlerin olmuş gibi yazılmasından üzüntü duyduklarını belirten Tekin, muhabirlerden her konuda kendilerine ulaşmalarını istedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, bir gazetecinin, Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün bugünkü istifasını ve gerekçelerini hatırlatması üzerine, ''Hayırlı uğurlu olsun, gider başkası gelir. İstifa gerekçesini bilmiyorum, inşallah yarın öğreniriz'' dedi.

SOMALİ PROJESİ BİZİMDİ TAKLİT ETMİYORUZ

Bayramın ilk günü Somali'ye gideceklerini anımsatan Tekin, Somali konusunda ilk başvuruyu yapan ve ilk kampanyayı başlatan partinin kendileri olduğunu belirtti. ''İktidarı taklit ediyormuş gibi bir anlayışın kamuoyunda olduğunu'' belirten Tekin, ''Bu proje Sayın Genel Başkanımızındır, bunu büyükelçiliğe gittiğinizde de göreceksiniz'' diye konuştu. CHP'nin Somali'ye yardımları ile ilgili bir soru üzerine Tekin, 100 ton gıda, ilaç, giysi ve benzeri yardımları bölgeye ulaştırarak, Kızılay aracılığıyla dağıtacaklarını bildirdi.

LİBYA'DA HERKES PETROLÜN PEŞİNDE

Tekin, Libya'daki gelişmeleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de ''Bu akşam televizyonları izlerken adeta leş kargaları gibi, isimlerini vermek istemiyorum, birçok ülke, 'Libya'daki petrolü nasıl ele geçirebilirim' çabası içinde. Bir insanlık dramının yaşandığı yerde bu ülkelerin hiçbirini görmeniz mümkün değil.

TÜRKİYE'NİN TUTUMU BENİ ŞAŞIRTIYOR

Kabul edilebilir bir yönetim anlayışı yoktu, ama siz 42 yıl bunlara göz yumacaksınız, özellikle Türkiye'deki son 6 aylık değişime bakınca doğrusu bir şaşkınlık içindeyim. Sayın Başbakan 'kardeşim' diye hitap ettiği ve kendi elinden almış olduğu ödülü bütün kamuoyuyla paylaşmıştı'' dedi.

TÜRKİYE MUHALİFLERE PARA YARDIMI YAPTI

Türkiye'nin Libya konusunda ilk tavrını çok beğendiğini, ancak 48 saat içinde bu tavrının değiştiğini ifade eden Tekin, bugün de Libyalı muhaliflerden Türkiye'den kendilerine 200 milyon dolar para geldiğini söyleyen açıklamalar olduğunu kaydetti.

Tekin, 200 milyon dolar gönderilmesi konusunun asla kabul edilebilir olmadığını, Başbakan ve Dışişleri Bakanının bu konularda açıklama yapması gerektiğini söyledi. Tekin, ''O zaman Türkiye'de yaşanan bu sorunlardan dolayı, yarın Türkiye'deki muhaliflere öyle bir yardım geldiği zaman ne söyleyeceksiniz? Söyleyebilecek neyiniz kalıyor sizin?'' dedi.

BÖLGEDEN ALDIĞIM BİLGİLER ÇOK ACI

''Muhalifler derken kimleri kastettiğinin'' sorulması üzerine ''Birileri, 'Ben terör örgütüne yardım etmek istiyorum' dediğinde ne diyeceksiniz? Size sormazlar mı aynı anlayışı siz yaptınız diye'' yanıtını verdi. ''Eski Genelkurmay Başkanı ile ilgili bazı ses kayıtlarının ortaya çıktığının'' sorulması üzerine Tekin, ''Dinlemedim, söz konusu iddialar Genelkurmay Başkanının iddiası herhalde bunu hükümete bildirmiştir'' dedi. Hava harekatının sonuçları sorulan Tekin, ''Sorun, sayısal verilerle değil de doğrusu bugün benim bölgeden aldığım bilgiler çok iç açıcı değil, ciddi sorunlar yaşanıyor'' karşılığını verdi. Tekin, muhtemel bir kara harekatı ile ilgili soruyu yanıtlarken de terörün bugün başlamış bir sorun olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, terör konusunun çözümü ile ilgili ''Bu tarihi fırsatı mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor'' dediğini anımsatan Tekin, şöyle konuştu:

SAYIN CUMHURBAŞKANI FIRSATI AÇIKLASIN

''Ben Sayın Cumhurbaşkanına bu tarihi fırsatın ne olduğunu, neden fırsatın kaçtığını kamuoyuyla paylaşması gerektiğine inanıyorum. Sayın Başbakan her zamanki tavrı ile zaman zaman muhalifler 'Öcalan ile görüşülüyor' denildiğinde, 'Bunu ispatlamayanlar şerefsizdir' demişti. Sonra Sayın Başbakan kendisi görüşüldüğünü ifade etti. Bu sürece baktığımızda, seçim öncesi bu İmralı trafiğinin ne olduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz... Keşke bu sorunları iktidar yetkilileri olsa onlara da sorabilsek... Türkiye'nin aşması gereken hangi sorunlar varsa anamuhalefet olarak biz de katkı sunmak istiyoruz, ama hiçbir şeyden haberimiz yok. Sizlerin ne kadar haberi varsa bizlerin de o kadar haberi var.''

Tekin, bir soru üzerine bu iktidar dönemi öncesinde Türkiye'nin tüm sorunlarının anamuhalefet partileri ile paylaşıldığını savundu. Tekin, ''MGK sonrası Cumhurbaşkanı ile Kılıçdaroğlu'nun yaptığı görüşmenin, CHP'yi tatmin edip etmediği'' sorusuna ''Etmiyor. Şundan etmiyor: Sayın Genel Başkanımızla konuşmadım, ama Sayın Cumhurbaşkanımız sadece şeklen görüşmeler yapıyor. Sizler de çok iyi biliyorsunuz, bütün yetkiler Sayın Başbakanda olduğu için Sayın Cumhurbaşkanının burada hiçbir fonksiyonu yok. Kusuruma bakmasın; olmuş olsaydı defalarca Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı ile görüştü en azından çözümü konusunda Sayın Cumhurbaşkanının bir çabası olurdu...'' yanıtını verdi.

TERÖR ANSIZIN ÇIKMADI

''Terör örgütünün son yaşananlardan sonra olağanüstü hal ilan ettiği yönünde bilgiler olduğu'' hatırlatılarak, terör sorunun çözümü konusunda yeni yöntemlerin sorulması üzerine Tekin, ''Bu yöntemlerin hepsi denenmiştir. Benim merak ettiğim gerçekten birilerinin cevap vermesi gereken en önemli soru, ne için bu kritik dönem. Neden 5 ay önce veya sonra değil. Buna iktidarın cevap vermesi gerekiyor. Kimse bize 'Ansızın terör azdı' diyemez. Terör 30 yıldır var. Kim kimi oyaladı'' dedi. Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu ve Parti Meclisi Üyeleri Ufuk Ataç, Muhammet Çakmak, Turhan İçli, Seyhan Erdoğdu, Hüseyin Yaşar, Pursaklar'da yaşayan Fatma Barış'ın evine iftarda konuk oldu.

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.