1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Time: Erdoğan'ı siyah Türkler iktidara taşıdı
Time: Erdoğan'ı siyah Türkler iktidara taşıdı

Time: Erdoğan'ı siyah Türkler iktidara taşıdı

Time Dergisi muhabiri İstanbul'u ve Başbakan Erdoğan'ın başarısını Siyah Türkler'e bağladı...

A+A-

Bağcılar siyah Türklere ait. Siyah Türkler kenti yeniden yaptı, siyaseti bile değiştirdi. İslam ve milliyetçilikle arası iyi olan siyah Türkleri arkasına alan Erdoğan üçüncü kere seçildi

İstanbul'a akın edenler Bağcılar'da farklı işkollarında çalışıyor.

Amerikan haber dergisi Time'ın muhabiri Karl Vick, 14. yüzyıl kâşifi İbni Battuta'nın Fas'tan başlayarak o zaman bilinen tüm dünyada yaptığı yolculuğun rotasını izledi. Vick, "İslamla yolculuk" adlı yazı dizisi için Türkiye'den de İstanbul'un Bağcılar semtini seçti. İşte Vick'in Bağcılar izlenimleri:
"Birkaç yıl önce yeni apartman binalarında hâlâ koyunlar olduğuna göre bir yerlerde çimen olmalı.

AŞIRI MİKTARDA BETONUN ARASINDA

Su, köprüler, gökyüzünden oluşan panoramasıyla ünlü kentin 13 milyonluk sakinleri aşırı miktardaki betonun arasından yolunu buluyor. 6 ay önce Anadolu'da bir tepenin eteğine yaslanarak İstanbul'u düşünen ancak sürüsünü de gözünün önünden ayırmayan bir adam, şimdi 11 akrabasıyla paylaştığı üç odalı apartmanından yola koyularak havaalanı ile şehir merkezinin ortasındaki, iki farklı hayatın yarı yolundaki Bağcılar gibi bir semtte onlarca mahalle geçip en sonunda bakımsız bir çimen şeridine ulaşabilir.

DOĞUYU DA BERABERİNDE GETİRİYORLAR

O-3 otobanından geçenler, toprak setlerin üzerinde, dirseklerini dizlerine koyarak trafiğin 8 şeridini izlerken kendini evinde hissetmeye çalışan insanları görmeye alışkın. Anadolu'dan İstanbul'a akın eden göçmenlerden biri olan Yıldırım Çiftçi, 'Doğuyu da beraberlerinde getiriyorlar' diyor.
Çiftçi, 13 yıl önce Muş'tan gelen otobüsten indiğinde ayakkabı yapıyormuş. Şimdi modern Türkiye'nin simgeleri olan, akşamları konuklar için yatağa dönüşen koltuklarla dolu bir mobilya mağazası yönetiyor.
"Çorumlular çorap yapar. Mardinliler konfeksiyonda çalışır. Konyalılar yiyecek işindedir" diye devam eden Çiftçi, insanların parayı takip ederek geldiği 750 bin nüfuslu Bağcılar'da herkesin zaten bildiği şeyi vurguluyor: coğrafya kaderdir.

ERDOĞAN ANADOLU'NUN SİYAH TÜRKLER'İNE AİT

Çiftçi, İstanbul'a geldikten iki hafta sonra iş bulabildiği için utanıyormuş gibi görünüyor. Bu şehirde insanlar basamakları tırmanmaya o kadar takıntılı ki, mezar kazıcılar mezar taşlarına reklam yapmak için cep telefonlarını kazıyor.
Erdoğan İstanbul doğumlu, ancak Bağcılar sakinleri gibi Anadolu'nun siyah Türklerine ait. Toprağa bağlı ve dindar bir Müslüman olan bu kişiler İstanbul'un seküler elitleri olan beyaz Türklerin tam tezatı. Şimdi siyah Türkler kenti yeniden yaptı, ülkenin siyasetini bile değiştirdi. Hem İslam hem de milliyetçilikle arası iyi olan siyah Türkleri arkasına alan Erdoğan ve AKP üçüncü kere seçildi.

TANRI VE ÜLKENİN DENGESİ

Bu, Türk sisteminin daha önce kuramadığı bir denge, Tanrı ve ülkenin dengesi. Türkiye'de yeni doğan bir çocuğun kulağına ilk fısıldanan kelimeler Kuran'dan ayetler oluyor. Yine de anaokulundan itibaren o çocuğa smokin giyen bir adama tapmak öğretiliyor. Bağcılar'da emlakçı olan Sertaç Güneş, "Müslüman ebeveynler olarak çocuklarımızın olabildiğince İslamla yaşamasını istiyoruz. Türk olarak da çocuklarımızın Başkomutan'ın bu ülkeyi nasıl yarattığını anlamalarını istiyoruz' diyor.

Bu haber toplam 1660 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.