1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. To Vima gazetesi: Bizim de bir Erdoğan'ımız olsa
To Vima gazetesi: Bizim de bir Erdoğan'ımız olsa

To Vima gazetesi: Bizim de bir Erdoğan'ımız olsa

Yunan Gazetesi, Başbakan ERdoğan'ı öveöve bitiremedi: Obama bile ilk ziyaretini ona yaptı..

A+A-

Yunanistan'ın To Vima gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la son Yunan hükümetlerinin performansını karşılaştırdı.

BİR ERDOĞAN'IMIZ OLSAYDI

Yorgos Maluhos'un kaleme aldığı 'Bir Erdoğan'ımızı olsaydı' başlıklı yazıda, "Biz olimpiyatların yapıldığı sözde şaşaalı dönemimizi yaşar ve son bir buçuk yılda yaşananlarla bu derin uykumuzdan uyanırken; o, bugün Yunanistan'ın gelmiş olduğu iflas noktasında ülkesini teslim aldı." ifadelerine yer verildi.

Gazete, Erdoğan liderliğindeki hükümetin IMF'nin zorlu yollarından hızla geçtiği, ülke nüfusunun büyük bir bölümünü fakirlikten kurtardığı, yabancı yatırımcıyı çektiği, inanılmaz bir kalkınma hızı kazandırdığı, ülkesine önemli bir uluslararası siyasi ve ekonomik rol çizdiği ve Türkiye'yi dünyanın en büyük güçleri arasında neredeyse paylaşılamayan bir ülke yaptığına dikkat çekti. To Vima, "Barack Obama bile, Erdoğan'ın Rusya ile imzaladığı dev maliyetli enerji projeleriyle diğer anlaşmaları yürürlüğe koyduğu dönemde Avrupa'ya ilk gezisini Türkiye'ye gerçekleştirdi." hatırlatmasında bulundu.

EN BÜYÜK MÜCADELEYİ SONA BIRAKTI

Erdoğan'ın, 'Türkiye'de iktidarın tam olarak ele geçirilmesi ve eski kurulu düzen ile güç dengesinin kökten değiştirilmesi' için en büyük mücadeleyi sona bıraktığını yazan To Vima, "Uzun yıllar süren çok katı askerî "derin devletin" artık parçalandığı Yüksek Askerî Şûra'nın başında ilk defa tek başına ortaya çıktı. Tüm bunlar, Türkiye'yi göz önüne alınması gereken bölgesel askerî bir güç yaptığı için oldu. Belki de hepsinden şaşırtıcı olanı budur." ifadelerine yer verdi. Erdoğan'ın söz konusu mücadeleyi kazanamaması durumunda bile, sadece Türkiye ölçülerine göre değil uluslararası ölçülere göre de tarihî bir lider olduğunu yazan gazete, "Eğer bunu da başarırsa, tarih kıyaslama yapmak için, büyük bir ülkeyi bugünkü uluslararası düzende bu kadar kısa süre içerisinde değiştirebilen başka bir lideri çok zor bulacaktır." yorumunu yaptı.

TEK UMUDUMUZ İRAN'LA YAKINLAŞARAK HATA YAPMASI

"Türk askerî kurulu düzeninin yeniden toparlanarak kendisini devirmesi ya da Erdoğan'ın Türkiye'sinin bu hızlı yükselişinin olası uluslararası gelişmelerle önünün kesilmesi dışındaki belki de en büyük tehlike, büyük liderlerin büyük yanlışlar yapmasıdır." diyen gazete Erdoğan'ın kendini olduğundan güçlü farz edip İran ile stratejik yakınlaşması durumunda, bu verilerin bütünüyle değişeceğini öne sürdü. "Bu ilişki belki de tek umudumuzdur. Çünkü bu, Yunanistan'ın -bir şey yapmamasına rağmen- yeniden güçlenmesi için önkoşullar yaratmaktadır." ifadelerine yer veren gazete iki ülke arasındaki kıyaslamanın hüzün ve karamsarlığa neden olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 1494 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.