1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Toroğlu: Askerliği yazdım düşman oldu
Toroğlu: Askerliği yazdım düşman oldu

Toroğlu: Askerliği yazdım düşman oldu

Erman Toroğlu, Aziz Yıldırım'ın kendisine olan düşmanlığını yazdığı askerlik yazısına bağladı.

A+A-

Şike soruşturması kapsamında dün ifade vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Erman Toroğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldu.

"YILDIRIM'DAN ŞİKAYETÇİ OLDUM"

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Emniyetten ayrılışında gazetecilere kısa bir açıklama yapan Toroğlu, "Son günlerde gazetelerde çıkan haberlerle ilgili sorular sordular. Bülent Uygun'a söylediklerim soruldu. Hürriyet konusunda bana sorulanlara cevap verdim. Ben Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldum. Maddi ve manevi şikayetçi oldum. Bu operasyon son 50 yıldır Türk futboluna yapılan en büyük iyilik. Daha çok enteresan şeylerle karşılaşacağız. Umarım sağlıklı kararlar alınır" dedi.

Erman Toroğlu Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldu

Toroğlu'na emniyette sorulan sorular ve yanıtları şöyle;

- Aziz Yıldırım'ın size olan kini nereden kaynaklanıyor?
- Ben Aziz Yıldırım'ın askerlik olayını yazdım. O dönem Uğur Dündar ile çalışıp çıkarmıştık askerlik olayını. Ben de bunu Hürriyet Gazetesi'nde yazdım. Bu yazıdan sonra bana olan davranışı değişti.

- Digitürk'ten sizi o mu kovdurdu?
- Yayın ihalesine Telekom ile birlikte Digitürk ortak girecekti. Ama sonra karar değişti iki firma karşı karşıya kaldı. İhale yapılırken ben Avrupa'daydım. Türkiye'ye döndüğümde Digitürk Genel Müdürü artık benimle çalışamayacaklarını söyledi. Aziz Yıldırım ve Göksel Gümüşdağ birlikte Digitürk'e geliyorlar. Yıldırım beni istemediğini, Digitürk Genel Müdürü'ne söylüyor. Bunu Göksel Gümüşdağ, Şansal Büyüka'ya söyledi.
- Bundan sonra mı görevinize son verildi.
- Evet. Fenerbahçe Stadı'nda, Digitürk'ün yayın kabloları kesilmişti. Ben de TV'den bunu eleştirmiştim. Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem bana, "Biz, bizim kablolarımızı maç sırasında kesenlerle evlerine, işyerlerine giderek anlaşacağız. Sizin yönteminizle değil" dedi.

- Aziz Yıldırım'ın her tarafa baskı yaptığı söylendi. Gazeteden size baskı geldi mi?
- Hayır gelmedi.
- Digitürk'ten?
- Hayır. Oradan da gelmedi.
- Şansal Büyüka'ya geliyor muydu?
- Onu bilmiyorum. Ama, "Erman orada olduğu müddetçe, Lig TV'ye futbolcu göndermeyiz" sözlerini duyuyordum. Şimdi bakıyorum da olaylara, demek ki doğruymuş.
(Toroğlu'na daha sonra Aziz Yıldırım'ın, Sinan Engin ile telefon konuşması dinletildi. Bu konuşmada Aziz Yıldırım, "Onu TV'den kovdurdum. Şimdi gazeteden de kovduracağım. Muazzam bir kampanya açtıracağım" diyor. Sinan Engin yanıt veriyor, "Mehmet Arslan da onunla konuşacak, gerekeni yapacak zaten.")
- Mehmet Arslan sizinle bu konuda bir şey konuştu mu?
- Hayır konuşmadı. Konuşmaz da zaten.
- Aziz Yıldırım'dan davacı mısın?
- Evet davacıyım, tedirginim. Muazzam bir kampanya açtırıp kovduracağım demek çok büyük bir organize iştir. Sanki buzdolabı televizyon kampanyası başlatıyorsun. Seyirciyi arkasına alarak bir yerde tehdit etmektir bu.

Bu haber toplam 1958 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.