1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Trabzonspor avantaj yakaladı
Trabzonspor avantaj yakaladı

Trabzonspor avantaj yakaladı

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda deplasmanda Athletic Bilbao ile karşılaşan Trabzonspor, sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı.

A+A-

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nin play-off turunda karşılaştığı İspanyol ekibi Athletic Bilbao ile 0-0 berabere kaldı. San Mames Stadı'nda oynanan maçın 6. dakikasında Burak Yılmaz'ın oyundan atılması ile 10 kişi kalan bordo mavililer, 84 dakika boyunca kaleci Tolga Zengin'in olağanüstü performansı ile gol yemeden sahadan ayrıldı.

İLK 5 DAKİKADA BİLBAO FIRTINASI

Athletic Bilbao, temsilcimiz Trabzonspor karşısında büyük bir baskı ile maça başladı. İlk 5 dakikada Llorente ile iki kez pozisyona giren İspanyol ekibi, bunlardan yararlanamadı.

BURAK KIZARDI

Bordo mavililer adına maç kabus gibi başladı. Henüz 6. dakikada Burak Yılmaz, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bilbao'nun genç oyuncu Iker Muniain ile girdiği ikili mücadelede, rakibine müdahalesi sonrası oyun dışında kaldı.

TOLGA KALESİNDE DEVLEŞTİ

10 kişi kalan bordo mavililer, ilk devre boyunca sahasında çıkmakta zorlandı. Çok önemli tehlikeler yaşayan Trabzonspor kalesi, Tolga Zengin'in kalesinde devleşmesi ile ilk yarıyı golsüz beraberlikle tamamladı. Muniain ve Llorente ile etkili olan Athletic Bilbao, Tolga'yı 45 dakika boyunca geçemedi. Trabzonspor ise özellikle Brezilyalı oyuncusu Alanzinho ile geliştirdiği hızlı ataklarla devre boyunca pozisyon kovaladı.

İkinci yarıya ise Trabzonspor daha istekli ve arzulu başladı. Kalesinde önemli gol pozisyonlarını görmeye de bordo mavili temsilcimiz, Mustafa Yumlu ve Tolga Zengin'in olağanüstü performası ile skoru 0-0'a kilitmeyi başardı.

HALİL VE HENRIQUE GOL POZİSYONLARINI DEĞERLENDİREMEDİ

Trabzonspor, 52. dakikada Halil Altıntop ve 68. dakikada Henrique ile çok net gol pozisyonlarından yararlanamadı. 10 kişi oynayan ekibimiz, bu pozisyonlarda Bilbao kalecisi Iraizoz'u geçemedi.

İSPANYOLLAR BİLE ŞAŞIRDI

72. dakikada çok yakın mesafeden Llorente'nin vuruşunda yine sahnede gecenin adamı Tolga Zengin vardı. Tolga öyle bir kurtarış yaptı ki, İspanyol taraftarlar ve oyuncular uzun süre bunun şokunu yaşadı.

BİLBAO'DA SİNİRLER GERİLDİ

Maçın son 15 dakikasında yorgunluk belirtileri İspanyol ekibinde görülmeye başladı. 10 kişi oynayan Trabzonspor karşısında yakaldığı çok net pozisyonlara rağmen, Tolga'yı geçemeyen Athletic Bilbao'da sinirler de gerildi.

ŞENOL HOCA TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

Maçın 80. dakikasında ise itirazları nedeniyle Tranzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, hakem tarafından tribüne gönderildi.

Kalan dakikalarda da baskısını sürdüren Athletic Bilbao, istediği galibiyet golünü bulamadı ve Trabzonspor, Bilbao'dan avataj elde ederek döndü.

Bu haber toplam 1413 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.