1. HABERLER

  2. Tribünlere oynuyorlar
Tribünlere oynuyorlar

Tribünlere oynuyorlar

Aksakal, Yakup Kurtoğlu’nun Alt geçit ve 74 Parsel ile ilgili yerel bir gazeteye yaptığı açıklamalara ilişkin söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

A+A-

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal Gölbaşı Son Gaste’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aksakal, geçtiğimiz günlerde Gölbaşı Belediye eski Başkanı A.Nasır Haşlak döneminde, AK Parti Grup Başkan vekilliği görevini yapan Yakup Kurtoğlu’nun Alt geçit ve 74 Parsel ile ilgili yerel bir gazeteye yaptığı açıklamalara ilişkin söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, 74 Parsel İmar sorunu, Gölbaşı Belediyesi’nin çalışmaları ve Gölbaşı siyaseti ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulunurken, birçok siyasi isim ile ilgili de çarpıcı yorumlar yaptı.

ww.jpg

İşte. Aksakal ile yaptığımız çok özel röportajın ilk bölümü…

TRİBÜNLERE OYNUYORLAR

Yerel bir gazeteye birçok konunun yanı sıra Gölbaşı’nın iki yakasını bir araya getirmek için yapılması düşünülen projeler hakkında açıklamada bulunan Yakup Kurtoğlu’nun açıklamalarına değinen Aksakal, “Gölbaşı’nın içinden geçen şehirlerarası karayolu Gölbaşı’nın kanayan yarasıdır. Ben İlçe Başkanlığı’na aday olduğumda kongre kürsüsünde Gölbaşı’nın iki yakasını bir araya getireceğiz, hedefimiz bu demiştim. 2009 yerel seçimlerine dönük hedeflerimizi bu şekilde açıklamıştım. Her platformdaki toplantılarda bunu dile getirdim. Benim ilçe başkanı olduğum Nasır Haşlak döneminde, beni toplantıya çağırdıklarında sorunun çözüleceği için heyecanlandım. Bu sorunu kim çözerse çözsün Gölbaşı için önemlidir dedim. Önemsediğimizi, destek verdiğimizi Genel Merkezdeki yetkililere de aktardım.  O dönemki AK Parti Grup Başkan vekilinin açıklaması üzerine randevu alarak, ayağına gittim. Benim ayağıma gelmesi gereken idarenin ben ayağına gittim yeter ki sorun çözülsün istedim. Projeyi görmek istedim. Yakup Kurtoğlu bana elinde öyle bir proje olmadığını açık ve net söyledi. Görülmeyen bir projeye destek verilir mi? Biz yapamayız. Ama projeyi görmedim. Çıkıp da mecliste görmediğimiz projeye oy veremezdik, vermedik. Çünkü proje yapmak istemiyorlar, çünkü tribünlere oynuyorlar” dedi.

KAMUŞLAŞTIRMA YAPILMADI

Biz o dönemde yapılmasını 100- 200 m’lik ufak çözümlerle değil,  spor salonunu geçince İnönü bulvarının karşıya bağlanması, halk bankasının önünden eski lambaların önüne kadar toplu çözüm olmasını vurguladık, hala aynı noktadayız. Fazla maliyet olacağını söylediler, iki katı olsun ama adam gibi çözüm olsun. Böyle rakamları söylemek ayıptır. İstediği kadar olsun ama çözüm olsun.

Kurtoğlu ve o zaman ki yönetim bu işi çözdüklerini, ihale aşamasına getirdiklerini, Türkiye Petrolleri’nden hepsini aldıklarını söylediler. Bu da tamamen yalandır. Yetkilileri ile görüştüm. Belediye’nin kamulaştırması gerekiyor. Kamulaştırma yapılmamıştır. Yapılmışsa çıksın nerden yapmış, nerden ödemiş, hangi izni almış söylesin. Türkiye Petrolleri fiyat itirazı olmuştu, mahkemelik bir durum vardı. Fiyat talebine itiraz etmişlerdi. TPO yetkilileri emlakçı olduğumuz için fiyat sormuşlardı.  Bu da tamamen gerçek dışıdır” şeklinde konuştu.

BİZİ SUÇLAYAMAZLAR

Herkes kendi düşüncesini savunur ama bir başka siyasetçi suçlayarak siyaset yapılmaz. Suçluyorsan da gerçekleri önüne koyacaksın, bak ben koyuyorum. Kendi meclis üyelerini ikna edemeyen farklı partileri de suçlayamaz. Böyle yaptıklarından da bugün belediyeyi kaybetmişlerdir” dedi.

HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEDİ

Yol alta alınacaksa seçim alt yapısı yapıldıysa, bu ayağı yere basan bir proje ise seçim öncesi tribünlere oynayan proje değildi ise neden bugün o proje uygulanmıyor? Dün alt geçiti savunan Kurtoğlu ve ekibi, bugün tırla anket yapılmasında kendi partilerinin savundukları ve yapmayı istedikleri, bizleri suçladıkları o proje neden orada yoktu? Bu bir çelişki değil midir? Dün yaptıklarından kendileri de emin değildiler, bugün de emin değiller” dedi.

HİÇ BİR CAN PARA İLE ÖLÜÇÜLEMEZ

Gölbaşı siyasetçileri tribüne oynamasın, onların yaptığı kanayan yaraya parmak basmaktır. Hiçbir can bedelle ölçülemez. Gölbaşı’nda olacak bir kazada bir canın değeri ne 60 trilyon ne 100 trilyondur. Bir can için gerekirse Gölbaşı’nın 30 yılı bile ipotek altına alınabilir. Para çok gidiyor denilmemeli, bu sorun çözülmelidir. Bizim temel felsefemiz budur. Dün de böyleydi bugün de böyle. Ama onlar o gün farklı bugün farklılar, onlar günü birlik çözümler ararlar ve tribünlere oynarlar. Yapacağız dediler, para var dediler. Bunu açıkladılar. Hani nerede bu para? Gelecekti gidecekti ile işler yürümez. Bir proje yapıyorsan varsa finansmanın koyarsın önüne yoluna gidersin. Eğer o gün o para vardı ise şimdi nerede?

Seçimlerden sonra Yakup Odabaşı çıktı şu kadar borç aldım dedi neden cevap vermediler, Net bir açıklama yapamadılar. Borçlara ilişkin açıklama yaptılar ama kasamızda şu kadar para vardı diyemediler” şeklinde konuştu. 

CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal’ın 74 Parsel imar sorunu ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalar yarın Son Gaste’de…

Bu haber toplam 2767 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.