1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TSK'dan Kandil harekatı açıklaması
TSK'dan Kandil harekatı açıklaması

TSK'dan Kandil harekatı açıklaması

Genelkurmay: Hava saldırısında 60 hedef, topçu saldırısında 168 hedef vuruldu..

A+A-

Diyarbakır ve Malatya'dan kalkan Türk savaş uçakları dün akşam saat 21.00'dan itibaren terör örgütü PKK'nın Kandil ve Zap kamplarını bombaladı.

12 şehit haberinden sonra bir çok noktaya bomba yağdıran Türk uçakları 2 kez Kandil ve Zap'ı bombaladı.  TSK'dan yapılan açıklamada operasyonla ilgili 5 maddelik bir açıklama yapıldı.

İşte TSK'nın o açıklaması:

1. 17 Ağustos 2011 günü akşam saatlerinden itibaren bölücü terör örgütüne ait Kandil Dağı, Hakurk, Avaşin-Basyan, Zap ve Metina Bölgesindeki 60 hedefe, Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından başarılı bir taarruz harekatı icra edilmiştir.

2. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

3. Ayrıca, hava harekatı öncesinde; Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk Bölgelerinde tespit edilen 168 hedef, topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alınmıştır.

4. İcra edilen harekatta, her zaman olduğu gibi sadece bölücü terör örgütü hedef alınmış, sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.

5. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içi ve yurt dışındaki benzer faaliyetleri, Irak’ın kuzeyini güvenli bir yaşam alanı ve Türkiye’ye saldırı üssü olarak kullanan bölücü terör örgütü etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla sürdürülecektir.

Bu haber toplam 1322 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.