1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tuğamiral'in duası: Tanrı Cumhuriyeti korusun
Tuğamiral'in duası: Tanrı Cumhuriyeti korusun

Tuğamiral'in duası: Tanrı Cumhuriyeti korusun

Paşa mahkemede dua etti: Tanrı Cumhuriyeti ve donanmasını korusun.

A+A-

Balyoz davasının tutuklu sanığı Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, darbe planı belgelerinin sahte olduğunu ileri sürerken, hem tehditler savurdu hem de ilginç bir temenniyle duruşmaya damgasını vurdu. “Dış mihraklara uşaklık eden şerefsizlere sesleniyorum, vatana ihanet ile yargılanacaksınız” diyen Çakmak, “Tanrı Cumhuriyeti ve donanmasını korusun” ifadesini kullandı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de dün görülen Balyoz davasının 40’ıncı duruşmasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ile eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 146 tutuklu sanık ve 17 tutuksuz sanık hazır bulundu. Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek’in de aralarında olduğu 16 tutuklu sanık ile 16 tutuksuz sanık ve hakkında yakalama kararı bulunan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ise duruşmaya gelmedi.

TUĞAMİRALİN TEMENNİSİ

Savunmasına geçilen tutuklu sanık Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, Türkiye’nin her yerinden çıkabileceğini ifade ettiği suç unsuru taşıdığı ileri sürülen sahte dijital verileri lanetlediğini ve kabul etmediğini söyledi. 2002 yılında TSK’dan ihraç edilmek üzere Donanma Komutanı sıfatıyla askeri mahkemeye gönderildiğini ifade eden Çakmak, “Bana güvenini yitirdiğini açıkça göstermiş olan Oramiral Özden Örnek’in sözde böyle bir gayri yasal bir oluşuma beni görevlendirmesi mümkün müdür? Ya da benim böyle bir durumda görev kabul etmemi, akıl ve mantık sınırları içinde kabul etmemi izah edebilir misiniz?” şeklinde konuştu. Tutuklanması nedeniyle kızının 16 nisandaki düğününün davetiyelerini yaktığını belirten Çakmak, şöyle konuştu: “Kızıma bunu bize yapanlardan ve destekçilerinden hesap soracağıma dair söz verdim ve sözümü tutacağım. Son olarak hainlik ve ihanetin odağı olan, dış mihraklara uşaklık eden şerefsizlere sesleniyorum. Bu salondaki koltuklara oturacaksınız ve vatana ihanet ile yargılanacaksınız. Bundan kaçışınız asla mümkün değildir. Tanrı Cumhuriyeti ve donanmasını korusun.”

İKİ MUVAZZAF TUTUKLANDI

Balyoz soruşturmasında haklarında tebligat çıkarılan bir grup asker dün adliyeye geldi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen albaylar Bora Oyurdu, Levent Kerim Uça ve Murat Özenalp ile emekli Yarbay Binali Aydoğdu’nun ifadesi Savcı Hüseyin Ayar tarafından alındı. Aydoğdu savcılıkça serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen Uça ve Özenalp tutuklandı. Oyurdu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (Taraf) 

Bu haber toplam 4492 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.