1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Tulumtaş Mağarası turist kazandıracak
Tulumtaş Mağarası turist kazandıracak

Tulumtaş Mağarası turist kazandıracak

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Tulumtaş Mağarası’nın turizm faaliyetlerine sağlayacağı katkılar ile ilgili bilgi verdi.

A+A-

Yapılacak yenileme çalışmaları ile Ankara’da turizm çalışmalarının gözle görülür bir oranda değişeceğini belirten Başkan Ramazan Şimşek, Ağustos ayı meclis toplantısında proje detaylarının paylaşılacağını belirtti. 

 

Ankara’da turizm algısını değiştirecek bir yenilik 

         

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi göstereceklerini belirten Başkan Şimşek, “ Ankara’nın sosyal ve ekonomik anlamda yüzünü değiştireceğine inandığımız bir proje. Hayata geçirmek için bizler de sabırsızlanıyoruz. Tulumtaş Mağarası çok önemli bir miras. Bu mirası yaşatmış olmak bizler adında da büyük bir kıvanç. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Valiliği tarafından tüm masrafı karşılanacak projemizde devletimiz ile birlikte vatandaşlarımıza böyle bir hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz“ diye belirtti. 467 metrekare yapı alanına sahip Tulumtaş Mağarası içerisinde kafe, hediyelik eşya bölümü, sinevizyon gösterim alanı, bilet gişesi mescit ve tuvalet yapılacağını belirten Başkan Ramazan Şimşek, “ 500 metrekare büyüklüğünde otopark alanına 2 otobüs, 9 otomobil park edebilecek kapasitede. Mağaranın içine uzanan yürüyüş yolu doğal dokusu bozulmadan genişletilerek yürüyüş alanları eklenmiştir. Mağaranın içerisinde bulun 91,5 metre uzunluğundaki bu yol seyir alanı olarak da değerlendirilmektedir” dedi.  

Bu haber toplam 5505 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.