1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tunceli'de Bodrum görüntüleri
Tunceli'de Bodrum görüntüleri

Tunceli'de Bodrum görüntüleri

Tunceli'nin Munzur ve Pülümür Vadisi yazlıkçıların akınına uğrarken, Ege- Akdeniz sahillerini aratmıyor.

A+A-

Aşırı sıcaklarla birlikte vadilere akın eden aralarında bikinili genç kız ve kadınların da bulunduğu tatilciler, Munzur'un soğuk sularına girerek serinliyor.

Tunceli merkezde bulunan Pülümür Vadisi ile Munzur Vadisi içindeki plajlar, bölge illeri ve Avrupa ülkelerinden gelen yüzlerce turist ile dolup taşıyor. Tunceli'de son bir haftadırhava sıcaklılığının 40 dereceyi bulması ve bunaltıcı sıcaklarda insanlar tek çare olarak Munzur'un serin sularına atlayarak serinlemeye çalışıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HAFTA SONU YER BULUNMUYOR

Pülümür Vadisi içinde bulunan Sinan ve Marçik plajlarında hafta içi ve hafta sonu yer bulmak nerdeyse imkansız. Munzur ve Pülümür sahillerine ilginin artması üzerine Tunceli'deki oteller de dolup taşıyor. Çevre il ve ilçeler ile Avrupa'dan gelen turistler, daha önce Ege ve Akdeniz sahillerinde tatillerini geçirdiklerini, ancak buradaki temiz ve serin suları duyduktan sonra bu yıl Tunceli'ye gelmeye karar verdiklerini söyledi.

Ege ve Akdeniz sahillerinde Çeşme, Bodrum ve Marmaris plajlarını aratmayan Sinan ve Marçik Plajlarına gelen kadınlar, mayo ve bikinileriyle serin sulara dalarar serinlemenin keyfini yaşıyor.

EGE AKDENİZ YERİNE TUNCELİ

Bölge illerinde özellikle Malatya, Erzincan, Muş, Diyarbakır, Elazığ ve Bingöl'den birçok vatandaş, hafta sonunu geçirmek için Tunceli'deki Munzur ve Pülümür kıyılarını tercih ediyor. Son aylarda Avrupa'dan gelen turistlerin de Ege ve Akdeniz sahilleri yerine Tunceli sahillerini tercih etmesi, Tunceli'yi bir turizm cenneti haline getirdi.

Almanya'dan gelen Bahar Yıldız, daha önce hep İzmir-Çeşme'ye ailece gittiklerini belirterek, "Bizler eskiden hep Çeşme ya da Bodrum gibi yerlere giderdik. Ama Munzur ve Pülümür Çayları'nı öğrendikten sonra artık oralara gitmiyoruz. Bu serin sularda hiç çıkmak istemiyoruz" dedi.

Yusuf Tunç ise Hollanda'dan geldiğini kaydederek, serin su ile birlikte muhteşem doğa harikası coğrafyası nedeniyle Tunceli'yi tercih ettiğini dile getirdi.

Bu haber toplam 9375 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.