1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk basının şike soruşturmasıyla imtihanı
Türk basının şike soruşturmasıyla imtihanı

Türk basının şike soruşturmasıyla imtihanı

Türk basının şike soruşturmasıyla imtihanı

A+A-

Türkiye geçtiğimiz Pazar sabahı gözaltı dalgasıyla güne uyandı. Aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu çok sayıda isim şike soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

50 KİŞİ GÖZALTINDA

2010-2011 sezonu şampiyonluğu sürecinde şike yapıldığına ilişkin iddialar üzerine teknik ve fiziki takip sonrası düğmeye basan İstanbul Organize Şube Ekipleri, geçtiğimiz Pazar 50 kişiyi gözaltına aldı.

Türk spor basını bu süreçte büyük bir sınav veriyor. Bugüne kadar 'Merkez Meddya Fenerli'dir' anlayışının hakim olduğu Türk medyası yaşananlara nasıl yaklaşıyor?

YARATICILIKTA SINIFTA KALDILAR

Sözkonusu; Galatasary, Beşiktaş ve Trabzonspor olduğu zaman yaratıcılıkta sınır tanımayan spor basını, Türk spor tarihinin en büyük soruşturması karşısında yalpalamaya devam ediyor. Özellikle spor gazeteleri bu süreçte sınıfta kalmışa benziyor. Şike soruşturmasının bir numaralı ismi olarak gösterilen Aziz Yıldırım'ın gazete manşetlerinde çok küçük resimlerinin kullanılması dikkatlerden kaçmadı.

HÜRRİYET'İN İLGİNÇ ŞİKE KARİKATÜRİ

Öte yandan Hürriyet Gazetesi karikatüristi Latif Demirci'ninin operasyonu sulandırmaya yönelik karikatürü ise oldukça dikkat çekiciydi.

İşte o karikatür

Bu haber toplam 3432 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.