1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye 13 şehidi için sokağa döküldü
Türkiye 13 şehidi için sokağa döküldü

Türkiye 13 şehidi için sokağa döküldü

Diyarbakır, Silvan'da şehit düşen 13 asker için Türkiye'nin dört bir yanında yürüyüşler yapıldı.

A+A-

Türkiye, dün Silvan'da kaybettiğimiz 13 asker için sokağa döküldü. Dört bir yanda halk sokağa çıktı, tepkisini bayrak açarak, saygı duruşunda bulunarak gösterdiler.

BURSA

Bursa’da yaklaşık bin kişilik gurup, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesini protesto etmek için yürüyüş yaptı.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN KARELER

SLOGANLAR ATILDI

Hepimiz Mehmetiz Güç Birliği tarafından Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesi nedeniyle organize edilen protesto gösterisi saat 22.00 sıralarında Atatürk Meydanı önünde başladı. İstiklal Marşı okunduktan sonra "Mecliste PKK istemiyoruz", Dişe diş kana kan intikam", "Bir gece yarısı ansızın gelebiliriz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", “Türkiye uyuma şehidine sahip çık" şeklinde slogan atan kalabalık gurup tekbirler getirerek Pınarbaşı Caddesi üzerinde bulunan Garnizon Şehitliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Şehitlikte yapılan duaların ardından gurup tekbirler getirerek dağıldı.

ADANA

Adana’da bir grup genç, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde 13 askerin şehit edildiği terör saldırısını protesto amacıyla şehir merkezinde yürüyüş yaptı.

Atatürk Caddesi’nde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları atarak, Uğur Mumcu İstasyon Meydanına kadar yürüyüşe geçti. Bir süre sloganlar atan grup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı ardından olaysız şekilde dağıldı.

FETHİYE

'BİZİM PARAMIZLA BİZE KURŞUN SIKIYORLAR'

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, 13 askerin şehit edilmesine tepki gösteren Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği basın açıklaması yaptı, BDP'nin desteğiyle seçilenlerin milletvekilliklerinin düşürülmesini istedi. Dernek Başkanı Namık Ünal, "Bizim paramızla bize kurşun sıkıyorlar, devletin yaptığı demokratik açılım, tamamen terörü besliyor" dedi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 13 askerin şehit olduğu ve 7 askerin de yaralandığı çatışmanın ardından, Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği üyeleri, Fethiye Şehitler Anıtı önünde bir açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi. Dernek Başkanı Namık Ünal, "Hain pusunun kurulması sonucu verdiğimiz 13 şehidin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bütün Türkiye'nin yüreği yandı. Şehit haberleri ardı ardına gelmeye başladı. Terörün bitmesini beklerken giderek artıyor. Devletin almış olduğu bu açılıma biz şehit aileleri derneği olarak karşıyız" dedi.

Türkiye'de 'Kürt sorunu' diye bir sorun olmadığı görüşünü savunan Ünal, şunları söyledi:

"Meclis'te milletvekilleri var. Her yerde söz sahibiler. Bunların sorunu nedir? Türk halkı bilsin. Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) desteklediği milletvekillerinin niyeti bölücülük. Bizim paramızla, bize kurşun sıkıyorlar. Bağımsız milletvekillerinin, vekilliklerini derhal düşürülmeli. Bizim paramızla maaş almasınlar. Çünkü terörü besliyorlar."

Tepkilerini alkışlarla sürdüren dernek üyeleri, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

AYDIN

İddiaya göre dün 13 şehit haberinin alınmasının ardından işçiler arasında çıkan kavgada bir işçi yaralandı.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Çoş yaptığı açıklamada, Bozköy’deki bir termal otel inşaat şantiyesinde dün “etnik kökene dayalı gruplaşmaya bağlı” terör konusunda sözlü bir tartışma yaşandığını söyledi. Coş, bugün de yine aynı gruplar arasında bambaşka bir konuda tartışma çıktığını ve dünden devam eden gerginlik nedeniyle tartışmanın iki grup arasında kısa sürede kavgaya dönüştüğünü belirterek, “Taraflar olayı büyütmüşler. Tabii köy halkı da kavgayı duyunca reaksiyon göstermiş. Köylülerin kavgaya müdahil olmaması için jandarma gerekli önlemleri aldı. Köylüler ve işçiler sakinleştirildi. İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Teşkilatımızdan takviye yaptık. Germencik Kaymakamı Resul Çelik olay yerindedir. Vatandaştan karışmaması istenmiştir. Durum kontrol altındadır” dedi.

Vali Coş, çıkan kavga sırasında bir işçinin yaralandığını, güvenlik ve bölgenin hassasiyeti çerçevesinde Aydın Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini kaydederek, yaralı işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Bu haber toplam 903 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.