1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye'nin en büyük fındık üreticisi satıldı
Türkiye'nin en büyük fındık üreticisi satıldı

Türkiye'nin en büyük fındık üreticisi satıldı

Türkiye’nin en büyük fındık imalatçılarından biri olan PROGIDA, 38 milyon dolara satıldı.

A+A-

Dünyanın önde gelen çikolata ve şekerleme firmalarına işlenmiş fındık tedarik eden ve yerel çerez segmentinde 'Fındıkçı' markasıyla bilinen Progıda, Singapurlu OLAM Grubu'na 38 milyon dolara satıldı.

65 ÜLKEDEN 20 ÜRÜN

65 ülkeden 20 ürünü alarak dünya genelindeki 12 bin müşteriye sunan OLAM Grubu, bu satın almayla hem dünyanın en büyük fındık üreticisi olan Türkiye'ye pazarına girmiş oluyor, hem de kabuklu meyveler alanında en büyük küresel tedarikçilerden biri haline geliyor.

"SEKTÖR ADINA MUTLULUK VERİCİ"

Progıda yönetimi, halen aynı görevde olan Ufuk Özongun ve Jonny Fahje tarafından sürdürülecek. Ufuk Özongun, "Dünyanın bir numaralı fındık üreticisi ülkemizin bir firması olarak, böylesine büyük tedarikçilerin bünyesinde yer almamız sektör adına mutluluk verici" diye konuştu.

OLAN Şirket Müdürü ve Kabuklu Meyveler Başkanı Ashok krishen da "OLAM International bu yatırımı ile kabuklu meyveler alanındadünya çapındaki lider olma stratejisini hayata geçirmiş oldu" dedi.

PROGIDA HAKKINDA

PROGIDA, 1988 yılında, İstanbul Fındık İhracatçıları Birliği ve Fındık Tanıtım Grubu Başkanı Ufuk Özongun ve PISANI & RICKERTSEN Hamburg ortaklığında kuruldu. Dünya çapındaki çikolata ve şekerleme üreticileri için önde gelen işlenmiş fındık üreticisi ve tedarikçilerinden biri olan firmanın; Giresun'da bir modern işleme fabrikası ve Ordu'da bir kırma fabrikası bulunmaktadır. PROGIDA, iç fındık, natürel, beyazlatılmış, kavrulmuş ve kıyılmış fındık üretimi yanı sıra, fındık püresi ve fındık unu da üretmektedir. Ayrıca, PROGIDA organik fındığı da işleme imkanına sahip olup, yerel çerez segmentinde "Fındıkçı" markasıyla da yer almaktadır. PROGIDA önde gelen çikolata, şekerleme ve gıda markalarının ürünlerinde kullanılmaktadır.

OLAM INTERNETİONAL HAKKINDA

OLAM International, küresel anlamda önemli bir entegre tedarik zinciri yöneticisi ve tarımsal ürün ile gıda muhteviyatı imalatçısıdır. 65 ülkede doğrudan 20 ürünü tedarik eden ve bunları yaklaşık 12 bin müşteriye sunan OLAM; pek çok ülkede doğrudan kaynak kullanarak çeşitli ürünlerinin imalatını yapmakta ve kakao, kahve, badem, kaju, susam, pamuk, pirinç ile yün ürünleri de dahil pek çok işletmesinin çoğunda küresel bir liderlik pozisyonunda yer almaktadır.

Bu haber toplam 2386 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.