1. HABERLER

  2. Türkiye'nin en genç belediye başkan aday adayı: Orhan Sarıtaş
Türkiye'nin en genç belediye başkan aday adayı: Orhan Sarıtaş

Türkiye'nin en genç belediye başkan aday adayı: Orhan Sarıtaş

AK Parti’nin en güçlü aday adayları arasında gösterilen Orhan Sarıtaş aday adaylığını, 25 Ekim 2013 Cuma günü Kronos Otel’de düzenleyeceği yemekli toplantı ile açıklayacak.

A+A-

2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde aday adayları netleşmeye başladı. Kulislerde uzun bir süredir adı geçen ve AK Parti’nin en güçlü aday adayları arasında gösterilen Orhan Sarıtaş aday adaylığını, 25 Ekim Cuma günü  saat 19.00 Kronos Otel’de düzenleyeceği yemekli toplantı ile açıklayacak.

GENÇLİĞİN VERDİĞİ ENERJİYİ, BİLGİ VE BİRİKİMİNİ GÖLBAŞI İÇİN KULLANMAK İSTİYOR

İlçenin önde gelen ailelerinden Sarıtaş ailesinin veliahtı olan Orhan Sarıtaş, aynı zamanda Kronos Otel’in patron koltuğunda oturuyor. Başta Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) gibi bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif görev alan Orhan Sarıtaş, , gençliğin verdiği enerji, bilgi ve birikimini Gölbaşı için kullanmak istiyor.

ADAY ADAYI OLMAYA KARAR VERDİ

Adalet ve Kalkınma Partisinin en genç aday adayı olacak olan Orhan Sarıtaş’ın uzun bir süredir görüşmeler yaptığı ve bu görüşmeler sonrasında aday adayı olmaya karar verdiği gelen bilgiler arasında yer aldı.

ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Gölbaşı’nda da nabız yükselmeye başladı. Siyasi partilerde hareketlilik başlarken, gözler Adalet ve Kalkınma Partisine çevrilmişti. Kulislerde uzun bir süredir konuşulan ve iddialı isimlerden biri olan eski belediye başkanı Mümtaz Sarıtaş’ın 26 Ekim 2013 Cumartesi günü Kronos Otel’de yemekli bir basın açıklaması yaparak aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

GÖLBAŞI’YLA BAĞINI HİÇ KOPARMADI

Yüksek İnşaat Mühendisi olan Orhan Sarıtaş, eğitimini aldığı süre içerisinde Gölbaşı ile bağını hiç koparmadı.

Gölbaşı’nda doğup büyüyen, eğitimini tamamladıktan sonra Kronos Otel gibi büyük bir yatırımı Gölbaşı ile tanıştıran Orhan Sarıtaş, 2014 yerel seçimleri için Ak Parti’den belediye başkan aday adayı oldu.

ORHAN SARITAŞ KİMDİR?

21 Kasim 1981 yılında Ankara`da doğdu. Babası Mümtaz Sarıtaş ticaretle iştikal edip, annesi Emine Sarıtaş ise matematik öğretmeniydi. Sarıtaş ailesi Gölbaşı`nın kurucu ailelerinden birisi olup; dedesi Paşa Mehmet Sarıtaş Gölbaşı merkezinde kuruduğu ticari müesseseleri ile bir öncü olmuştur, babası Mümtaz Sarıtaş ise 1973 – 1977 Belediye Başkan Vekilliği, 1977-1980 ve 1984-1989'da iki defa Belediye Başkanlığına seçilerek içme suyunun merkeze getirilmesi, kanalizasyon sisteminin yapılması, mülkiyet sorununun çözülmesi, Gölbaşı Spor Klübünün kurulması ve ana caddelerin açılması gibi sayısız altyapı ve üst yapı projeleriyle Gölbaşı'nın birçok sorununu çözerek Gölbaşı'nın gelişmesinde önemli adımlar atmıştır.

Eğitim hayatına ilk olarak ODTÜ Koleji'nde başlamıştır. 1998 yılında ODTÜ Koleji'ni bitirdikten sonra üniversite eğitimini tamamlamak icin Amerikaya gidip 2002 yılında Purdue Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. 2005 yılında yüksek lisansını aynı fakültede Zemin Mekanığı üzerine bitirdikten sonra, 2006 yılında Türkiye'ye döndü. 2007-2009 yılında Bilkent Üniversitesi'nde ikinci yüksek lisansını İşletme Fakültesi'nden dereceyle bitirdi ve yine aynı fakültede doktorasına başladı.

İş hayatına 2006 yılında Türkiye'ye döndükten sonra Gölbaşı'nda adım attı. Kendi inşaat firmasını kurarak üst yapı üzerine inşaai yatırımlar yapmaya başladı. Bu yatırımların sonucu olarak, ilk planlamasından projesinin bitişine kadar her aşamasında imzası olan Kronos Otel`in inşaasını tamamladı. 2 yıla yakın süredir de Kronos Otel'in profösyönel yöneticiliğini yapmaktadır.

Sivil Toplum Kuruluşlarında birçok görev aldı. 2006 yılında ODTÜ Koleji Mezunlar Derneği'ni kurdu ve 7 yıla aşkın süredir de başkanlık görevini yaptı. Türkiye Genç İş Adamları Derneği yönetiminde görev alıp, Parlemento İlişkiler Komisyonu ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu'nda aktif rol almıştır. Türkiye Sanayiciler ve İş Adamları Vakfın'da Turizm Komisyon Başkanlığı yapmıştır.

2013 yılında Aslı Sarıtaş ile evlenmiştir. Aslı Sarıtaş, 2008 yılında Gazi Üniversitesi Ekonometri bölumünden mezun olup 2009 yılında Hacettepe Ünversitesi İşletme Fakültesinde yüksek lisansına başlamıştır. 2011 yılında İŞ Bankası İşYatırım Menkul Değerler A.Ş'de yatırım danışmanı olarak görev yapmaktadır.

2006 yılında İstanbul'da askerlik görevini tamamlamıştır. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Boş zamanlarında düzenli olarak tiyatro gitmekten, kitap okumaktan ve ve spor yapmaktan hoşlanır.

Bu haber toplam 8433 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum