1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkler'den elektrik almayın kilisenin elektriğini kesin
Türkler'den elektrik almayın kilisenin elektriğini kesin

Türkler'den elektrik almayın kilisenin elektriğini kesin

Kıbrıs Rum kesiminin KKTC'den elektrik alması Başpsikopos'u kızdırdı...

A+A-

Başpiskopos 2. Hrisostomos, KKTC'den elektrik alımını topa tutarak, kiliseye verilen elektriğin kesilmesini talep etti. Türk tarafı ise 'Elektrik sattık, sırada su var' dedi

TÜRK ELEKTRİĞİYLE AYDINLANACAĞIMA..

KKTC geçtiğimiz cumartesi gecesinden bu yana Rum kesimine elektrik vermeye başladı. Türk tarafından elektrik alımına en sert tepki Rum Ortadoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos'dan geldi. Başpiskopos 2. Hrisostomos, kiliseye verilen elektriğin kesilmesini istedi. 'Kıbrıs Türk elektriğiyle aydınlanmak yerine lamba ya da fener kullanmayı tercih ederim' diyen Hrisostomos, 'Bana sorsalardı işgal bölgelerinden elektrik getirmemelerini söylerdim. Zorlukları hissetmek için klimaları biraz kapatalım ve biraz terleyelim' dedi. Beşparmak Dağları'nda 1995'te çıkan yangını hatırlatan 2. Hrisostomos, o dönemde Rum tarafının KKTC'ye yardım teklifinde bulunduğunu ancak Türk tarafının bunu reddettiğini vurgulayarak, 'Yetişebilsem işgal bölgelerinden elektrik getirmemelerini ve Başpiskoposluğa hiç elektrik vermemelerini söylerdim' şeklinde konuştu.

ELEKTRİK SATTIK SU DA SATACAĞIZ

Rum Meclisi ve EDEK Başkanı Yannakis Omiru da, KKTC'den elektrik alınmasını 'sefil duruma düşme' olarak nitelendirdi. KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ise, Rum kesimine elektrik satılmasının bu alanda atılmış ilk adım olduğunu söyledi. Özgürgün, 'Önceden Rumların fanatikleri KKTC'den her şeyin alınmasına karşıydılar. Şimdi ise elektrik sattık. İnşallah su da satacağız' dedi. Türk tarafından alınan elektrik anlaşma sağlandığı 80 megavat yerine 20 megavatla sınırlı kaldı.

BAKAN İSTİFA ETTİ

Rum kesiminde geçtiğimiz hafta askeri üste İran mühimmatının patlaması sonrasında 13 kişinin hayatını kaybetmesinin siyasi etkileri devam ediyor. Patlama sonrası sert eleştirilere maruz kalan Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu istifa etti. Dışişleri Bakanı Kiprianu da Rum lider Hristofyas ve diğer bazı Rum yetkililer gibi, patlamaya neden olan mühimmat konusunda, önlem almamakla ve ihmalkarlıkla suçlanıyordu. Kıbrıs'ta hızlandırılmış müzakerelerin yapıldığı dönemde böyle bir üst düzey istifanın, Rum lider Hristofyas'ı daha da zor durumda bırakması bekleniyor.

Bu haber toplam 1239 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.