1. HABERLER

  2. “Üç Aylar ve Regaip Kandili mübarek olsun”
“Üç Aylar ve Regaip Kandili mübarek olsun”

“Üç Aylar ve Regaip Kandili mübarek olsun”

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Üç Ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, yüce dinimiz ’e göre, zamanın en bereketli ve feyizli günleri olarak kabul edilen Üç Ayların başlangıcı ve Perşembeyi Cumaya bağlayan gece idrak edilecek Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan Üç Ayların dayanışma ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı günler olduğunu söyleyen Başkan Duruay, "Üç aylar; insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları bir zaman dilimidir” dedi.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın Üç Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle:“Yüce Allah’a şükürler olsun ki, zamanın en feyizli ve en bereketli günleri olan üç aylara bir kere daha kavuşmuş bulunuyoruz.

 

Ayrıca Receb ayının ilk Cuma gecesi yani 7 Nisan  Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece de Regaib Kandilidir. Regâib, çokça rağbet edilen, kıymetli, çok bağış ve bol ihsan anlamına gelmektedir. Regaip Gecesi, kandiller geçidinin ilki ve mübarek Ramazan ayının habercisidir.

Regaip Kandili, Yüce Allah’ın biz kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu bir mağfiret ve rahmet gecesidir.Manevi açıdan huzur dolu günlerin başlangıcındayız. Hep birlikte mübarek üç ayları idrak edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Gölbaşılı hemşehrilerimiz başta olmak üzere, aziz Milletimin ve tüm İslam âleminin Üç Aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor, bu kutsal günlerin ülkemiz ve bütün insanlık alemi için huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.”

Bu haber toplam 1659 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.