1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UEFA Türkiye'ye ceza verecek mi
UEFA Türkiye'ye ceza verecek mi

UEFA Türkiye'ye ceza verecek mi

İşte Türk futbolunu bekleyen büyük tehlike..

A+A-

Türk futbol dünyası şike soruşturması, gözaltılar ve iddialar ile çalkanlanmaya devam ediyor.

ŞİKE SORUŞTRMASINDA 2.DALGA

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın dün tutuklanmasından sonra bu sabah Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de gözaltına alınmış ve yeni hafta yeni bir dalgayla başlamıştı.Saatler ilerledikçe gelen haberler ilginçleşmeye başladı ve Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener de gözaltına alınan isimler arasına girdi.Bu yaşananlardan sonra futbolseverler birçok soru ile karşı karşıya gelmiş oldu. İlk akla gelen soru ise UEFA'nın Türkiye'ye uluslararası müsabakalardan men cezası verip vermeyeceği.

Ensonhaber.com olarak, içlerinde önemli futbol otoritelerinin ve yazarlarının olduğu isimlere bu konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini sorduk.

- UEFA TÜRKİYE'YE CEZA VERECEK Mİ? -
Aldığımız cevaplara göre çıkan sonuç ise şu yönde:

1- MAHMUT ÖZGENER'İN KESİN CEZA ALMASI HALİNDE;

Eğer tutuklanan şüphelilere kesin olarak ceza verilirse, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener de bu şike soruşturması kapsamında ceza alır ve hüküm giyerse, UEFA, Federasyon da bu şikeye karıştığı için Türk takımlarına uluslararası müsabakalardan en az 5 yıl men cezası verebilir.

2- TFF ESKİ BAŞKANI MAHMUT ÖZGENER SERBEST KALIR, DİĞER TUTUKLULARIN CEZALARI KESİNLEŞİRSE;

Bu durum da ise şikeye karışan kulüpler önce TFF tarafından cezalandırılır ve UEFA durumdan haberdar edilir. Avrupa kupaları için ise TFF ve UEFA ortak karar alarak bu kararı uygulamaya koyar.

- SORGULAMA VE GÖZALTI SÜREÇLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Aldığımız diğer bilgilere göre ise şu anda soruşturmalar ve gözaltılar devam ettiği sürece kesin bir karara varmak olanaksız. Otoriteler konuyla ilgili son olarak, sürecin çok iyi değerlendirilmesi ve izlenmesi gerektiğini de sözlerine eklediler.

Bu haber toplam 1541 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.