1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ulaşım sıkıntısı çeken öğrencilere Başkan Şimşek'ten müjde
Ulaşım sıkıntısı çeken öğrencilere Başkan Şimşek'ten müjde

Ulaşım sıkıntısı çeken öğrencilere Başkan Şimşek'ten müjde

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’ten ulaşım sıkıntısı yaşayan öğrencilere müjde geldi.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’ten ulaşım sıkıntısı yaşayan öğrencilere müjde geldi. Başkan Şimşek’in talimatıyla Dr.Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi ve Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’nde ulaşım sıkıntısı yaşayan öğrenciler için ücretsiz merkeze servis uygulaması başlatılacak.

Dr.Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılmış, Haymana Yolu Karşıyaka mahallesindeki Gölbaşı Anadolu Lisesi’nin yerine taşınmıştı. Öğrenci sayısının çokluğu nedeniyle okulda ikili eğitime geçilmiş, uzak olmasının yanı sıra otobüslerin de azlığı nedeniyle öğrenciler ulaşım sıkıntısı çekiyordu. Öte yandan aynı sorunu Eymir Mahallesi TOKİ’de bulunan Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’nde de yaşanıyordu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Yaşanan sıkıntıların ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, öğrencilerin ulaşım sıkıntısı çekmemesi için düğmeye bastı. Başkan Şimşek,  Dr.Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi ve Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin ulaşım sıkıntısını gidermek amacıyla, öğrencilere ücretsiz servis tahsis edilmesini Başkanlık yazısını meclise sundu. Başkan Şimşek’in önerisi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM SIKINTISI VARDI

Başkan Şimşek “Dr.Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi ve Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’ne giden öğrencilerimiz sabah erken saatlerde gidiyor, akşam geç saatlerde çıkıyor. Orada da hem ulaşım var hem de karşıdan karşıya geçerken tehlike arz ediyordu. O yüzden öğrencilerimizin bu sorununu ortadan kaldırmak için, öğrencilerimize bu kolaylığı sağladık. “ dedi.

MERKEZDEN OKULA, OKULDAN MERKEZE ÜCRETSİZ

Gölbaşı Belediyesi’nin öğrencilere yönelik ücretsiz merkeze servis uygulamasının yakın zamanda başlayacağı öğrenildi. Öte yandan öğrencilerin merkezde belli bir noktadan alınıp okullarına bırakılacağı, aynı şekilde okullarından alınıp merkez bir noktada bırakılacağı bilgisi alındı.

 

Bu haber toplam 3785 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.