1. HABERLER

  2. Ulu Önder Atatürk törenle anıldı
Ulu Önder Atatürk törenle anıldı

Ulu Önder Atatürk törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 73. Yılında Gölbaşı’nda özlemle anıldı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 73. Yılında Gölbaşı’nda özlemle anıldı.

Tören, sabah saat 08.45'de Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Anıta çelenk sunulmasının ardından Saat 9'u 5 geçe ilçede hayat durdu; Atatürk'ün manevi huzurunda Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu yapıldı.

az.jpg

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan anma törenine Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Tuncer, Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, siyasi parti temsilcileri, resmi kurum ve meslek odaları temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 9'u 5 geçe törene katılanlar Ata'nın huzurunda saygıyla eğildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenin ardından anma programı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde devam etti.

O’NU DAHA İYİ ANLAMALIYIZ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni yaptı. Ulu Önder Atatürk'ün saygın kişiliğine değinerek “Bugünü bir matem günü olarak değil, artık Atatürk’ü anmanın yanı sıra onun bize emanet ettiği yüce değerleri korumak, Atatürk’ü daha iyi anlamak ülküsünde birleşmeliyiz. Böylesine bir dâhiyi bağrından çıkaran Türk ulusu olarak Atatürk’ün eserlerini korumalı, bu eserleri sonsuza kadar yaşatmayı birinci görevimiz olarak addetmeliyiz. Ülkemizi, onun görmek istediği, yüksek medeniyet ufukların da; dünyayı aydınlatan bir güneş haline getirmeliyiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program öğrencilerin okudukları şiirlerle devam etti.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri eşliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterileri izleyicilerden tam not aldı.

 

Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.