1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Usta söylüyorsa öyledir
Usta söylüyorsa öyledir

Usta söylüyorsa öyledir

Ertuğrul Özkök, Başbakan Erdoğan'ın krizle ilgili açıklamalarına destek verdi

A+A-

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök, bugüne kadar hükumeti ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirirlen yazılara yer veriyordu.Bugün ki köşe yazısında ise Özkök, Başbakan Erdoğan'ın krizle ilgili açıklamalarını destekledi.

İşte Özkök'ün Başbakan Erdoğan'ı desteklediği yazısı:

Sevilen Şarapları’nın Yönetim Kurulu Üyesi Enis Güner bize, sponsorluğunu yaptığı “Batı Anadolu Şarap Kültürü” adlı kitabı tanıtıyor... Masada, Hürriyet’in Ekonomi Servisi’nin yöneticisi Vahap Munyar, Ege Temsilcisi Deniz Sipahi, Kanat Atkaya ve ben varız. Vahap, sakal bırakmış. Her zamanki gibi insana güven veren bir görüntüsü var. O muhafazakâr görüntünün altında, hayatın renklerine açık bir insan barınıyor. Türkiye’de şarap üzerindeki vergilerin azaltılmasında çok etkili yazılar yazdı. Kızı Sırma Munyar, çok iyi bir caz yorumcusu olma yolunda. Deniz Sipahi, hem gazeteci, hem insan olarak çok sevdiğim genç bir adam. Ege Hürriyet’te, çok renkli ve ufuk açıcı yazılar yazıyor. Kanat Atkaya, artık 40 yaşlarına geldi. Kafa olarak Türkiye’nin en genç yazarlarından. Bir yandan sahafların en sadık müdavimi, bir yandan “Uncut”, “Mojo” gibi müzik dergilerinin en iyi takipçisi. Ufku olan, söyleyecek sözü bulunan, fanatizmi elinin kenarıyla itmiş, hayatın renklerine sarılan insanlarla birlikte olmak çok güzel bir şey.

ŞARAP İÇERKEN TÜRKİYE'Yİ DÜŞÜNÜYORUM

Boğaz pırıl pırıl. Four Seasons’ın Milanolu genç şefi bize olağanüstü bir mönü hazırlamış. Son yıllarda yediğim en güzel yemekti diyebilirim. Özellikle tane tuzu, etin ve balığın içinde kullanma mahareti müthişti. İnsana yaşama azmi veren serin beyaz şarabı içerken Türkiye’yi düşünüyorum. Biraz önce kapıda otelin yöneticisine sordum. Yüzde 100 dolulukla çalışıyorlarmış. Son yıllarda nereye gitsem müthiş bir İstanbul modası var. Bu şehir, 21’nci yüzyılın ihtiyacı olan enerjiyi veriyor insana. Dünya artık sadece Batı’dan ibaret değil. Sadece Doğu’dan da ibaret değil. İstanbul, Diyonisyak gulfstream’lerle, Apollonien akıntıların birbirine karıştığı olağanüstü alaşımı veriyor dünyaya.

Türkiye büyüyor. Sadece ekonomisi ve pozisyonu ile değil, imajı ile de büyüyor. Her hayranlık, içinde şu veya bu ölçüde kıskançlığı da barındırır. Buna da hazırlıklı olmalıyız.

İTİRAF EDİYORUM ERDOĞAN HAKLIYMIŞ

Dün Başbakan Erdoğan’ın ekonomik krizle ilgili sözlerini okuyorum. “Bu defa teğet de geçmeyecek” diyor. İtiraf edeyim, bu sözü ilk söylediğinde inanmamıştım. Şimdi geriye baktığım zaman görüyorum ki, kendinden çok emin bir ifadeyle söylediği o sözler haklı çıkmış.

USTA ÖYLE DİYORSA, ÖYLEDİR

Dünya ekonomisi üzerinde yeniden karabulutlar dolaşmaya başladı. Başbakan bu defa da haklı çıkabilir mi? İnşallah çıkar. Ama geçmişteki referansına bakarsam, söyleyebileceğimiz tek şey şu olabilir: Bu defa ben de inanıyorum. “Usta öyle diyorsa, öyledir...” Bütün kalbimle şuna inanıyorum. Gökyüzü, ülkemizin üzerinde ışıl ışıl parlıyor. Tarihi hatalar yapmazsak, çocuklarımız, bizden daha mutlu, huzurlu bir Türkiye’de yaşayacaklar demektir.

Bu haber toplam 1580 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.