1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Vatan yazarı Tönbekici'den sert Aynur Doğan tepkisi
Vatan yazarı Tönbekici'den sert Aynur Doğan tepkisi

Vatan yazarı Tönbekici'den sert Aynur Doğan tepkisi

'BEHEY SERSEMLER!..Kürtçe değil Kürtçesizlik öldürdü senin askerini'

A+A-

Önceki gün İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın Caz Festivali'nde sahne alan şarkıcı Aynur Doğan, 3. Kürtçe şarkısını söylediği sıralarda protestoya uğradı.

Vatan Gazetesi yazarı Mutlu Tönbekici Kürt şarkıcı Doğan'ı protesto edenlere yönelik çok sert bir yazı kaleme aldı. Tönbekici, 'BEHEY SERSEMLER!..Kürtçe değil Kürtçesizlik öldürdü senin askerini' diye yazdı.

İşte Tönbekici'nin 'Aynur'a şarkı okutmayanlara!' başlıklı o yazısı

Aynur'a Kürtçe şarkı okutmayan behey sersemler! 80 yıl Aynur'lara Kürtçe şarkı okutulmadığı için bu hallerdeyiz zaten! Daha kurumadı dediğin şehitlerimizin kanı (ki içlerinde bir Kürt kardeşimiz de var) zaten BU yüzden akıyor! Sen ve senin gibilerin sersem kafası yüzünden!

OTA BOKA İSTİKLAL MARŞI SÖYLENMESİ..

Sen ve senin gibilerin ota boka İstiklal Marşı söylemesi, dağa taşa "Ne mutlu Türküm diyene" diye yazdırması, sen ve senin gibilerin 80 yıl boyunca Kürde Türküm dedirtmeye çalışması, ismini, soyunu sopunu, dilini, mezhebini değiştirmeye çalışması, demiyorsa, değiştirmiyorsa etmediği eziyeti, yedirmediği b*ku bırakmaması yüzünden.. Evet tam da yedirilen buydu..

30 bin, 40 bin, belki de 50 bin insan öldü! On binlerce insan kolunu bacağını ve ruhunu yitirdi. Yüz binlerce insan babasız, kocasız, kardeşsiz, anasız, bacısız kaldı. Koca bir kuşak savaş içinde büyüdü.

Behey sersem! Hadi on on beş yıl öncesine kadar aşağılık (bülten) basın(ı) yazmıyordu doğuda ne olup bittiğini. Kendinin de haberi yoktu zaten.

HEP Mİ KULAĞIN SAĞIR GÖZÜN KÖRDÜ

Ama şimdi yazıyor. On yıldır da mı öğrenemedin? Ne olmuş, ne bitmiş? Hiç mi kimselerden duymadın? Hep mı kulağın sağır, gözün kördü?

Aşk şarkısı söylemiş üstelik... Ama Kürde aşkı bile yakıştırmıyorduk biz değil mi? Kürtçe söylemişse marş söylemiştir.

Tam da konserlerde babalanarak pek güzel faş ettiğin üzere, senin kendini ırkından dolayı efendi, geri kalanı da senin lütfüne tabii ikinci sınıf tebaa görmenden dolayı o kanlar hiç kurumadı zaten!

Kendini beğenmişliğin yüzünden memleketin neredeyse yarısının konuştuğu o dilin tek kelimesini öğrenmedin... Aşk şarkısı mıdır bilemeyecek kadar uzak, yabancı, düşman kaldın o bir karışını bile vermek istemediğin memleketinin bir diline..

KÜRTÇE DEĞİL KÜRTÇESİZLİK ÖLDÜRDÜ SENİN ASKERİNİ

İspanyolca söyleme, İngilizce söyleme diyemezsin, kendinde o hakkı görmezsin de "Kürtçe okuma bakalım sen" deme hakkını bal gibi görürüsün.

Kürtçe değil Kürtçesizlik öldürdü senin askerini!

"Sen kimsin be?"ler öldürdü..

İki bomba ile işi hallederizciler öldürdü.

Askeri keklik gibi ovaya salanlar öldürdü.

Onlara dayılan sen, şarkı söyleyen minicik bir kadına değil... 

Bu haber toplam 1285 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.