1. HABERLER

  2. Vatandaş canından bezdi
Vatandaş canından bezdi

Vatandaş canından bezdi

Yazla gelen sokak düğünleri vatandaşları çıldırtıyor. Yasaklar hiçe sayılıp davullu, zurnalı, elektrosazlı sokak düğünleri sezonu açtı.

A+A-

Yazla gelen sokak düğünleri vatandaşları çıldırtıyor. Yasaklar hiçe sayılıp davullu, zurnalı, elektrosazlı sokak düğünleri sezonu açtı.

Yaz aylarıyla sokaklarda, mahalle aralarında yankılanan seyyar satıcı sesleri, sokak düğünlerinin başlaması, havai fişek, maytap patlamaları, korna ve susturucusuz egzoz sesleri nedeniyle Gölbaşı gürültü kirliliğine teslim oldu.

Sabahın erken saatlerinde başlayıp gecenin geç saatlerine kadar süren düğünler vatandaşı ise canından bezdirdi. Düğünle alakası olmayan mahalle sakinleri yasakların olmasına rağmen hala bu gürültü kirliliğine göz yumulmasına ise tepkili. Yetkililerin gereken uyarıları ve maddi yaptırımları uygulamamasından dolayı sokak düğünlerinin hala devam ettiğini belirten vatandaşlar, “Yaz aylarında yaşamak işkenceye dönüyor. Çalışan insanlar olarak sadece hafta sonlarımız var ama dinlenmek ne mümkün. Sabah yatağımızdan kulakları tırmalayan bir sesle uyanıyoruz. Gece geç saatlere kadar da bu olumsuz durum devam ediyor. Metropol bir ilçede yaşıyoruz. Köy statüsünden çıkalı çok oldu. Ama hala sözde metropol ilçeyiz. Ama özde Gölbaşı bundan çok uzak. Yetkililerin yasak olmasına rağmen neden bu gürültü kirliliğine göz yumduklarını ise anlamış değiliz” diyorlar.

Hastasıyla,  yaşlısıyla, geceleri çalışıp gündüzleri dinlenenleriyle birlikte yüzlerce kişinin yaşadığı bir yerleşim biriminde, müziği son sesine kadar açıp gece yarılarına kadar başkalarını umursamadan yapılan düğün, düğünden ziyade insanlara rahatsızlık vermek ve onların haklarına tecavüz etmekten öteye gidemiyor. Buna rağmen, köy hayatı ile şehir yaşayışı arasında sıkışmış ve köyün serbest, elverişli ortamında gerçekleştirdikleri gelenekleri şehrin kuralcı havası içerisinde uygulamaya geçiren vatandaşlar, her hafta sonu, Hatta bazen hafta içi günleri bile umursamaz bir şekilde insanların dinlenme haklarını ellerinden almakta.

Vatandaşları çileden çıkaran sokak düğünlerinin yasak olmasına rağmen yetkililerin hala bir önlem almaması ve cezai yaptırım uygulamaması ise akıllarda soru işareti bırakıyor…

Bu haber toplam 1812 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.