1. HABERLER

  2. Velilere zoraki dayatma
Velilere zoraki dayatma

Velilere zoraki dayatma

Gölbaşı 2011-2012 eğitim sezonuna sancılı giriyor. Okul Aile Birlik'lerinin pahalı kıyafet ücretleri tartışılırken, Ana sınıfı öğretmenlerinin velilere dayatma yapması ise tepkiye neden oluyor.

A+A-

Gölbaşı 2011-2012 eğitim sezonuna sancılı giriyor. Okul Aile Birlik'lerinin pahalı kıyafet ücretleri tartışılırken, Ana sınıfı öğretmenlerinin velilere dayatma yapması ise tepkiye neden oluyor.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yaşanan bu olumsuzluklara rağmen sessiz kalışı ise veli tepkilerine neden oluyor.

Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu Ana Sınıfına başlayacak minik öğrencilerin velililerine yapılan dayatma ise adeta pes dedirtiyor. Ana sınıfı öğrencilerinin eğitim-öğretim yılında kullanması gereken kırtasiye malzemeleri için marka ismi verilmesi ise akıllarda kuşku bıraktı.  Velilere dayatılan kabarık listede yok yok. Öyle ki istenilen liste de en pahalı malzemeler istenirken, listede verilen malzeme markaların haricinde alınan kırtasiye malzemelerini ise kabul etmediği iddia edildi.

Gölbaşı Son Gaste haber ihbar hattına yapılan ihbarlar ise, bu kadarına da pes dedirtti. Öğrenci velilerin eline tutuşturulan liste ise adet dayatama niteliğinde. Bazı yetkililer öğretmenlerin öğrenci velilerine verilen listede marka ismi belirtmesinin usulsüz olduğunu ifade ederken, bu durumun ticarette fırsat eşitsizliğini doğurduklarını kaydettiler. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu markaların kullanılması hakkında bir tavsiye kararı bulunmamasına rağmen, Okul Yönetimi ve anasınıfı öğretmenlerinin neden istenilen malzemelerde marka ismi verdikleri anlaşılamadı.

 

Resmi ihalelerde dahi marka ismi kullanılmadığını kaydeden yetkililer "İstenilen listelerde marka ismi verilmesi ticarette ki rekabet ortamını zayıflatır. Çünkü istenilen markalar oldukça pahalı markalar ve Gölbaşı'da her kırtasiyede bulunmuyor. Bu yüzden esnaflar arasında fırsat eşitsizliği doğuruyor." dediler.

Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu Ana sınıfı öğretmenlerinin velilerden istedikleri ürün listesi hakkında küçük çaplı bir araştırma yapan Gölbaşı Son Gaste ise araştırma sonunda çarpıcı detaylara ulaştı. Listede istenilen kaliteli ürünlerin toplamda 130-150 TL civarında tuttuğu ortaya çıkarken, aynı listenin farklı markalardan 50-60 TL'ye mal olabileceği görüldü. İsmini vermek istemeyen bazı veliler  Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu'nun bu tür zoraki bir uygulamaya gitmesinin doğru olmadığını ifade etti. Bu listenin ücretini karşılayamayacak velilerin olduğunu kaydeden veliler "Aynı listeyi daha ucuza öneriyorlar.Fakat okul yönetimi kabul etmiyor. Veren var veremeyen var. Yetkililer bu duruma neden müdahale etmiyor. Bizim çocuğumuza alacağımız markaya ne karışıyorlar." dediler.

İşte tepki çeken o liste:

17092011404.jpg

Bu haber toplam 2510 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.