1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yağışlar ne kadar sürecek
Yağışlar ne kadar sürecek

Yağışlar ne kadar sürecek

Türkiye, yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Peki yağışlar yurdu ne zaman terk edecek?

A+A-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''ya göre, saat 23.59'a kadar, İstanbul il geneli başta olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kısa süreli fırtına ile birlikte çok kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İÇ ANADOLU'YA ÖNEMLİ UYARI

Ayrıca, bugün saat 15.00'ten yarın saat 09.00'a kadar Ankara il genelinde kuvvetli yağış olacak. Akşam saatlerinde, İç Anadolu'nun kuzeybatısında görülecek yağışların başta Ankara il geneli olmak üzere, Eskişehir ile Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Öte yandan, yarın saat 09.00'a kadar Batı Karadeniz'de de kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte etkisini arttıracağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, ani sel, su baskını, sel, yıldırım, lokal dolu yağışı, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi oluşabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

TÜRKİYE YENİ BİR YAĞIŞLI SİSTEMİN ETKİSİNE GİRDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye, yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Yurdun kuzey kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Marmara'nın kuzey ve doğusu (İstanbul başta olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ile Balıkesir'in kuzey kesimleri), Batı Karadeniz ile Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Marmara ve Batı Karadeniz'de 6 ile 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, Türkiye'nin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu (24)

ANKARA: Az bulutlu ve açık (36)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (28)

ADANA: Parçalı, zamanla çok bulutlu (34)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (33)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu (29)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (30)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (39)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; İstanbul başta olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ile Balıkesir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Isparta, Adana ve Osmaniye çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla kuzey ve batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ile Konya ve Kırşehir'in kuzey kesimleri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların: bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz bölümü kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Erzurum çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Bu haber toplam 1607 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.