1. HABERLER

  2. Yağmur ve dolu hayatı felç etti
Yağmur ve dolu hayatı felç etti

Yağmur ve dolu hayatı felç etti

Gölbaşı'nda etkili olan sağanak ve şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağış nedeniyle maddi hasarlı kazalar ve su baskınları yaşandı.

A+A-

Gölbaşı'nda etkili olan sağanak ve şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağış nedeniyle maddi hasarlı kazalar ve su baskınları yaşandı.

Ankara'da öğlen saatlerinde başlayan yağmur ve dolu yağışı şiddetini artırarak devam ediyor. Yağış nedeniyle, kentteki pek çok alt geçit ve yol sular altında kaldı.

foto-galeri-ikon.20110616154004.jpg

MAHSUR KALDILAR

Gölbaşı’nı da etkisi altına alan şiddetli yağış ve dolu hayatı olumsuz yönde etkiledi.  Yağış nedeniyle Cumhuriyet Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi ile ilçenin bazı sokak ve caddelerinde su birikintileri oluştu. ASKİ suyun tahliyesini sağlamak üzere rögar kapaklarını açma çalışmalarını sürdürüyor.

Gölbaşı’nın her yağış sonrasında sular altında kalan altgeçidi yine aynı manzaraları yaşadı. Alt geçit şiddetli yağmur ve dolunun ardından sular altında kaldı. Altgeçidi kullanmak isteyen vatandaşlar, karşıdan karşıya geçemedi. bazı vatandaşlar ayakkabılarını çıkararak karşı tarafa geçmeye çalışırken bazıları da altgeçitten geri döndü.

KONYA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan, Konya-Ankara karayolunun Kepekli mevkisinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan karayolunda çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Karayolunda yaklaşık bir saattir ulaşım sağlanamazken, kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluştu. Dolu kalınlığının karayolunda yaklaşık 10 santimetreye ulaştığı görüldü.

GÖLBAŞI VE ÇANKAYA İÇİN UYARI

Ankara il genelinde görülen kuvvetli yağışların, Çankaya ve Gölbaşı ilçelerinde etkisini daha da arttırması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, Ankara radarından alınan verilere göre, il genelinde görülen kuvvetli yağışların, Çankaya ve Gölbaşı ilçelerinde etkisini saat 19'a kadar artırmasının beklendiği belirtildi.

İlgililerin ve yurttaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve trafikte aksama gibi oluşması muhtemel risklere karşı çok dikkatli ve tedbirli olması istendi.

 

Bu haber toplam 2070 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.