1. HABERLER

  2. Yayalaştırma projesi UKOME'nin kararını bekliyor
Yayalaştırma projesi UKOME'nin kararını bekliyor

Yayalaştırma projesi UKOME'nin kararını bekliyor

Gölbaşı Belediyesi tarafından Cemal Gürsel ve Hükümet Caddelerinin yayalaştırılması projesi için pilot bölgeler belirlendi.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi tarafından Cemal Gürsel ve Hükümet Caddelerinin yayalaştırılması projesi için pilot bölgeler belirlendi.

Gölbaşı Belediyesi İmar-İstimlak-Emlak Komisyonu yapmış olduğu görüşmeler ve incelemeler sonucunda Yayalaştırma projesi kapsamında pilot bölgeleri belirledi.

Yayınlanan komisyon raporuna göre Cemal Gürsel ve Hükümet Caddelerinin öncelikle 492 ada 1 parsel köşe noktasından 316 ada 6 parselin köşe noktasına kadar olan kısımları yayalaştırılacak.

Bilindiği üzere geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında Başkanı Yakup Odabaşı, yayalaştırma projesi kapsamında bazı caddelerin trafiğe kapatılacağını kaydederek “Gölbaşı’nı marka kent haline getireceğiz.” demişti. 

Gölbaşı’nda ilk defa ilçede cadde yayalaştırma projesini hayata geçirmeyi planlayan Gölbaşı Belediyesi kent trafiğinin en yoğun olduğu caddelerden olan Cemal Gürsel ve Hükümet Caddeleri yayalaştırma kararı aldı. Komisyon toplantısında ele alınan yayalaştırma projesi için ilk adım atılmasına rağmen, edinilen bilgilere göre Gölbaşı Belediyesi’nin bu konuda hüküm kararı olmadığı gerekli kararın UKOME tarafından alınması gerektiği öğrenildi.

Yıllardır yayaların yürümekte zorlandığı ve birçok defa yerel basında yaşanan sıkıntılarla gündeme gelen caddeler, hayata geçirilmesi planlanan proje ile rahat bir nefes alacak.

Bu haber toplam 1771 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.