1. HABERLER

  2. Yeni yönetimde yer alacak mı?
Yeni yönetimde yer alacak mı?

Yeni yönetimde yer alacak mı?

Kılıçdaroğlu’nun Şengül’ü yeniden il başkanlığına atamasının ardından İl Başkanı Şengül’ün oluşturacağı yeni kadro merakla bekleniyor

A+A-

CHP Ankara İl Başkanlığı’nda uzun süreden beri devam eden çekişmelerin ardından Tarık Şengül’e muhalif İl Başkan Yardımcısı Dursun Bayram, görevinden istifa etmişti. Şengül ve içerisinde İl Başkan Yardımcısı Cemal Kaman’ın da bulunduğu 11yönetim kurulu üyesi kişi de MYK toplantısı öncesinde istifalarını sunmuştu. CHPMYK, istifaları kabul etti. Bu karar ardından il yönetimi düşmüş oldu.
Edinilen bilgilere göre, MYK, Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle Şengül’ü yeniden il başkanlığına atadı. Şengül’e kendi kadrosunu kurma yetkisi de verildi. Parti yönetiminin tavrı Şengül’ün konumunu daha da güçlendirdi.
"RAPOR YOK ŞENGÜL'ÜN PERFORMANSINDAN MEMNUNUZ"
CHPMYK toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHPGenel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgilise Kılıçdaroğlu'na sunulan rapor iddialarını yalanlarken, Şengül'ün MYK tarafından yeniden atanmasını da yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını belirterek açıkladı.
Bir gazetecinin, Ankaraİl Başkanlığı Yönetimi'nin düştüğü haberlerini hatırlatarak, konunun MYK'da değerlendirilip değerlendirilmediğini sorması üzerine Tamaylıgil, ''Bizim tüzüğümüze göre yönetimlerin düşme ve boşalma şartları bellidir. İstifalar olduğu takdirde bu istifalar tespit edilir ve bir il yönetiminin düşmesi yönünde karar alınır. Bu istifalar ulaşmıştır ve bildiğiniz üzere şubat ayında atanmış olan Ankaraİl Yönetimimiz düşmüştür. Bugün yapılan MYK toplantısında İl Başkanı olarak yine Sayın Tarık Şengül'ün atanmasına ve oluşturacağı yönetim kurulu ile ilgili çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir'' dedi.

MERAKLA BEKLENİYOR
Kılıçdaroğlu’nun Şengül’ü yeniden il başkanlığına atamasının ardından İl Başkanı Şengül’ün oluşturacağı yeni kadro merakla bekleniyor. Şengül yeni oluşumda kimleri listeye alacak, kimleri saf dışı bırakacak? Ankara İl Başkan Yardımcısı iken İl Başkanı Şengül ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifa eden Cemal Kaman yeni oluşumda yer alacak mı? CHP cephesi şimdi bu soruların cevabını bekliyor

Bu haber toplam 2013 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.