1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yenişafak-BDP kavgasında ikinci boyut
Yenişafak-BDP kavgasında ikinci boyut

Yenişafak-BDP kavgasında ikinci boyut

Yeni Şafak gazetesi, manşetine tepki gösteren BDP'li Selahattin Demirtaş'a: Rahatsızsanız PKK ile aranıza mesafe koyun

A+A-

8 askerin Çukurca'da şehit edilmesiyle başlayan Yeni Şafak gazetesi-BDP kavgası büyüyor. Yeni Şafak gazetesinin "Katil Sizsiniz" haberi nedeniyle dün basın karşısına çıkan ve "Hedef gösterildik" diyen Selahattin Demirtaş'a Yeni Şafak'tan dün "Hedef gösterildik denilerek asıl biz hedef gösteriliyoruz", bugün de "Ayrıysanız ayrı durun" tepkisi geldi.

İşte Yeni Şafak'ın o haberi:

AYRIYSANIZ AYRI DURUN

Teröre bir kez olsun 'dur' dememe geleneğini sürdürerek sus pus olan BDP, Çukurca katliamı sonrası attığımız 'Katil Sizsiniz' manşeti karşısında zaman kaybetmeden sessizliğini bozdu. BDP, yazılı açıklama yaparak satır arası tehdit savurdu.

Dünkü manşetimizin ardından gazetemize tehdit telefonları yağdı. Aydınlar ve uzmanlar, Kandil'in cinayetlerine ortak olduklarının dillendirilmesinden rahatsız olan BDP'ye "PKK ile aranıza mesafe koyun" mesajı verdi.

Rahatsızsanız PKK ile aranıza mesafe koyun

'Bıçak kemiğe dayandı' dedirten hain saldırılar sonrası Yeni Şafak'ın dile getirdiği gerçek, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile terör örgütü PKK yandaşlarını kızdırdı. 'Katil Sizsiniz' manşetiyle, BDP'nin terör ve terör örgütüyle arasına mesafe koymadığı gerçeğini dile getiren haberimizin ardından gazetemizi telefon ve tehdit yağmuruna tutan BDP'lilere cevap uzman ve aydınlardan geldi: "Madem öyle, ayrı durun"

TERÖRE DUR DEMEDİ

'Eylemsizlik halindeyiz' açıklamalarına rağmen kurduğu hain pusularda onlarca askerimizi şehit eden, şehir merkezlerinde emniyet görevlilerini ensesinden kurşunlayan terör örgütü PKK'nın Hakkari Çukurca'daki son saldırısı bardağı taşırdı. Aynı günün gecesinde Kandil'e hava harekâtı düzenlenirken Yeni Şafak da dünkü manşetiyle terör sorununun bir türlü çözülememesinin açık sebeplerinden birine ışık tuttu. Yeni Şafak, 'Kürtlerin temsilcisiyiz' iddiasıyla demokratik imkânlardan faydalanarak siyaset arenasına giren BDP'nin sürekli 'Askeri operasyonlar dursun' açıklaması yapmasına rağmen teşkilat tarihi boyunca hiçbir dönemde teröre 'dur' demediğinin altını çizdi.

YİNE TOZ KONDURMADI

Çukurca katliamı sonrasında bile sessiz kalan BDP, Yeni Şafak'ın 'Neden suskunsunuz' mesajını taşıyan manşeti karşısında harekete geçti. Yazılı bir açıklama yapan BDP, yine terörü kınamak yerine satır aralarında tehditler savurdu. BDP Genel Merkez'inden yapılan açıklamada, yine teröre toz kondurulmazken parti ve vekillerinin hedef gösterildiği iddiası dile getirildi. 12 Eylül 2010'daki referandum da dahil olmak üzere Demokratik açılım projesi kapsamında Kürt sorununun çözümü adına atılan tüm adımların karşısında duran BDP, açıklamasında çatışmaların sebebi olarak iktidar partisini gösterdi.

TAVRINI ÖCALAN VE KANDİL BELİRLİYOR

BDP'yi Türkiye'nin demokratik sistemi ile örgüt arasına sıkışmış bir parti olarak gördüğünü belirten Gazeteci Avni Özgürel, "Makası biraz demokrasi adına biz sıkıştırdığımızda örgüt kesiyor, Kürtçülük adına sıkıştırıldığında da PKK kesi-yor" diye konuştu. BDP'nin bildiğimiz manada bir siyasi parti olmadığını ifade eden Özgürel, "Partilerin tavırlarını genel başkanlar, parti yöneticileri belirler. BDP'nin tavrını ise kısmen Kandil kısmen örgütün Avrupa'daki uzantıları kısmen de Öcalan belirliyor" dedi.

ÖRGÜTTEN AYRIŞMASI ZOR

"PKK olmasa BDP'yi kim ciddiye alır" diye soran Özgürel, partinin örgütle yolunu ayırmasının mümkün olmadığına dikkat çekti. Böyle bir durumda PKK'nın kendisine yeni bir parti kuracağını ifade eden Özgürel, "BDP PKK ile yollarını mutlaka ayırmalı; ama bu mümkün gözükmüyor. Türkiye de Kürtler konusunda duyarlı olduğunu söyleyen herkes kendisini terör örgütünden ayırmalı. Bunu istemek kolay ama şu aşamada mümkün görülmüyor."

TAVIR YOKSA ŞİDDETİN PARÇASIDIR

BDP-PKK arasındaki bağlantıyı anne-çocuk ilişkisine benzeten Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu, ise "BDP, PKK hareketi içinden çıkmış bir parti. Şimdi böyle bir ilişkiyi göz önüne alırsak 'PKK ile arasına mesafe koysun' demek, 'anne ile çocuk ayrılsın' demekten farksız olur" diye konuştu. PKK'nın eylemleri karşısında BDP'den sorumlu hareket etmesinin beklendiğini kaydeden Uslu, "Tavır koymuyorsa, mesafe koymuyorsa, ya iradesi olmayan çocuktur ya da o şiddetin bir parçası olarak, şiddeti destekliyordur" dedi.

ŞİDDETTEN RANT

Polis Akademisi Öğretim Üyesi Önder Aytaç, "BDP'nin attığı adımlara baktığımızda bilinçli olarak şiddeti artırmak terörden beslenmek ve şiddet sonucu öldürülmüş olan Kürt çocuklarının üzerinden rant elde ettiğini görüyoruz" dedi. BDP'nin kendisini PKK'dan ayırdığı zaman büyük bir iş başarmış olacağını belirten Aytaç, sözlerini şöyle sürdürdü: "13 askerin şehit edildiği gün demokratik özerklik diye açıklama yapmak hiçbir şekilde iyi niyetle bağdaşacak bir hareket sayılamaz. Seçimlerde BDP Altan Tan'ı, Sırrı Süreyya Önder'i, Ertuğrul Kürkçü'yü partilerine alarak, partiyi libe-ralleştirmek yerine aldığı insanları kendine benzetip terör sempatizanı haline getirmiştir. Bu da kabul edilecek bir şey değildir."

İŞTE YENİŞAFAK'IN BUGÜNKÜ MANŞETİ

Bu haber toplam 1680 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.