1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. 'Yerel yönetimler esnafın önünü açar'
'Yerel yönetimler esnafın önünü açar'

'Yerel yönetimler esnafın önünü açar'

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmek Özhaseki, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde 112 Oda Başkanı ve 44 Kooperatif Başkanı ile bir araya geldi.

A+A-

Programda esnaf ve kooperatif başkanlarına hitap eden Özhaseki, esnafın günün değişen koşullara göre hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Kendisinin de baba mesleği esnaflık yaptığını söyleyerek sorunlarına yabancı olmadığının altını çizen Özhaseki şöyle konuştu:
"Dünya ticareti değişti. Eskiden esnafın yerini alışveriş merkezleri almaya başlamıştı, şimdi alışveriş internet üzerinden yürüyor. Neredeyse bazen ucuzluk günlerinde yapılan satışlar Türkiye’nin ihracat rakamlarına yakın, acayip bir durum var. Yerel yönetimlerin uyarı vazifesini yapması, dünyanın geldiği trendi göstermesi gerekiyor. Yani yerel yönetimler; esnafın önünü açar, yol gösterir. Dün sadece babamın mesleğinden örnek verdim; yüzlerce manifatura esnafı vardı şimdi bir elin parmakları kadar kaldı. Bir müddet sonra nostalji olarak kalacak. Aynı meslekte bazen ısrar etmenin gereği kalmıyor."

METROPOLLER ACEMİLİK KALDIRMAZ

21 yıllık belediye başkanlığı, bakanlık çalışmaları, milletvekilliği tecrübesinin altını çizerek, metropol yönetmenin zorluklarına değindi. "Metropoller acemilik kaldırmaz" diyen Özhaseki,  "Belki küçük bir beldede, ilçede, ilde işi bilmeyen adamlar iş başına gelip orada devam edip, işi orada öğrenip, hasar vermeden devam edebilirler. Belediye Başkanlığının okulu yok, kolay değil. Metropollerde devasa bütçeler var. Para yönetimini bilmeyen, zaman yönetimini bilmeyen, vatandaşla diyalog kurumayan bir başkan başarılı olamaz. Sonra Hükümet ayağını da harekete geçirmek, öncelikleri bilip öyle devam etmek lazım.” dedi.
Karar almada istişarenin önemini vurgulayan Özhaseki, “Akşam iki tane daire başkanıyla karar verip sabah iş makinelerini oraya sokarsanız yazık günah olur, devletin bütçesini boşa harcarsınız. Orada kıymetli bir bütçe var, nereye harcayacağınızı bilmeniz lazım. Şehrin önceliklerini bilmeniz lazım. Şehre yatırımın nereye gideceği hususunu düşünmeniz lazım. Bunları düşünmeden 2 tane altgeçit yapayım hava olsun, şuraya şunu yapayım, derseniz o şehre yazık edersiniz, günah olur. Şehirlerin geleceği yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır.” şeklinde konuştu.
Ankara’nın birçok avantajının olduğunun altını çizen Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanının burada olması bir avantajdır, burada yapılan her işin Türkiye için takip edilmesi avantajdır. Bunları yapabiliriz bunlara gücümüz yeter. Biraz daha büyütebiliriz, herkesin rahat ettiği bir kent haline getirebiliriz. Çok şükür buna aklımız erer, gücümüz yetiyor bilgimiz birikimimiz var. ” diye konuştu. 

Bu haber toplam 1409 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.