1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Yeşil Mahmatlı katledilecek!
Yeşil Mahmatlı katledilecek!

Yeşil Mahmatlı katledilecek!

Gölbaşı Mahmatlı mahallesinde bazalt taş ocağı yapılması planlanırken söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılımı Toplantısı düzenlendi.

A+A-

Gölbaşı Mahmatlı mahallesinde bazalt taş ocağı yapılması planlanırken söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılımı Toplantısı düzenlendi. Bölgede yaşayan vatandaşlar mahallelerinde taş ocağı istemediklerini açık açık ifade ettiler.

Özel bir firma tarafından Mahmatlı mahallesinde “Bazalt Ocağı İşletmesi” yapılması planlanırken söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılımı Toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya görevli memurların yanı sıra bölgede yaşayan çok sayıda vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından Muhtar Hüseyin Yılmaz, Muharrem Kılıç, Bayram Öztürk ve Bağiçi Mahallesi Muhtarı Kemal Gündoğdu ile birlikte taş ocağının yapılacağı bölge yetkililerle birlikte incelenirken, mahalleli yetkililere Tarım alanlarının nasıl ziyan edildiğini, sularımızın azaldığını ve otlakların madenden çıkan tozla nasıl kirlendiğini gösterdi. Mahalle sakinleri sosyal medyada yayınladıkları mesajlarda da “Mahmatlı ve Bağiçi Mahallesi olarak bu bazalt taş ocağının açılmasını istemiyoruz.” fadelerini kullandılar.

 

Bu haber toplam 8489 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.