1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yıldız: Güneydoğu'da çalıştıracak işçi bulamıyoruz
Yıldız: Güneydoğu'da çalıştıracak işçi bulamıyoruz

Yıldız: Güneydoğu'da çalıştıracak işçi bulamıyoruz

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Güneydoğu'da çalıştırak işçi bulamadıklarını söyledi..

A+A-

 

Enerji Bakanı Yıldız, akaryakıtfiyatlarının düşmesini kendisinin de istediğini belirtirken yüksek vergilere işaret etti.Yıldız, büyükakaryakıt kaçakçılığının katırlarla değil daha çok gemilerle yapıldığını söyledi. Güneydoğu'da çalıştıracak işçi bulamadıklarını da kaydeden Taner Yıldız, bölge insanına çağrı yaparak "Oradaki Kürt kardeşimizin istihdam çağrılarına mutlaka karşılık vermeleri ve uymaları gerekiyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,litresi 5 liraya yaklaşan akaryakıtfiyatlarından Hakkâri'de bulunan ancak terör nedeniyle çıkarılamayan petrole, evlerde doğalgaz kullanımını yaygınlaştırma hedefinden siyasi gelişmelere rağmen Suriye ve İran'la enerji politikalarını sürdürme kararlılığını değerlendirdi.

BAYİLİK PARA KAZANMA ARACI DEĞİL

 Bakan Yıldız, akaryakıt fiyatlarının düşmesini kendisinin de çok istediğini belirtirken, "Fiyatın yüzde 60'ı vergiden oluşuyor. Vergi dışı kalemlerde diğer ülkelerden farklı değiliz, hatta bizden yüksek olan yerler de var" dedi. Dağıtım maliyetlerinin yüksekliğine değinen Yıldız, özellikle bayilerin nakitle dönen para kazanma aracı olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. Yıldız, "Biraz paramvar bir akaryakıt bayii açayım nasıl olsa para kazanırım anlayışı gerilerde kaldı. Biz belli bir tonajın, metreküpün altında satanların, cirosu düşük bayilerin kâr etmesinin kolay olmayacağına inanıyoruz. Bunu devletin sübvanse etmesini de doğru bulmuyoruz. Bayilerin yüksek giderleri vatandaşa yüklenemez" dedi.

 

AZALDI ANCAK BİTMEDİ

Akaryakıt kaçakçılığına da değinen Bakan Yıldız, büyük kaçakçılığın katırlarla değil gemilerle yapıldığını söyledi. Yıldız, "Katırla yapılan akaryakıtkaçakçılığını gündeme çok getiriyorlar. Ancak asıl büyüklük orada değil, işin ağırlık merkezi katırlarda değil, denizlerde. Zaman zaman bunun içinde terör örgütünün bulunduğunu görüyoruz. Kaçakçılığı cezbeden unsurları bizim yapacağımız caydırıcı çalışmalarla ortadan kaldırmamız lazım" dedi. Kaçakçılıkla mücadele sisteminin tamamen oturmadığını, bu alanda yürütülen çalışmaların henüz sonuçlanmadığını ifade eden Yıldız, "Akaryakıt kaçakçılığında azalma olmuştur ama bitmemiştir. Yeni çalışmalarla sonuca ulaşacağımız kanaatindeyim" dedi.

GÜNEYDOĞU'YA ÖZEL EKİP

Bakan Yıldız, Hakkâri bölgesinde keşfedilen bakır, çinko gibimaden rezervleri vepetrol bulguları olduğuna işaret ederken, "Bölge halkının ve ülkenin refahına asıl bomba koyan ve bunu engellemeye çalışan PKK'dır. Sulama yapacak barajları bile yakıyorlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Biz orada petrolü bulunduğu yerden çıkarmaya uğraşacağız" diye konuştu. Bakanlık bünyesinde kurduğu özel bir ekibin hem petrol hem de madencilikte sadece Güneydoğu bölgesiyle alakalı çalışma yaptığını aktaran Yıldız, "Arkadaşlarımı teşvik ediyorum ve hiçbir arkadaşım çekince sakınca görmedi. Şu anda göreve ilk çıkan mühendislerimizi şantiye olarak Batman ve Adıyaman'a veriyoruz" dedi.

BÖLGEDE ÇALIŞTIRACAK İŞÇİ BULAMIYORUZ

Bölgede zaman zaman çalışacak işçi bulamadıklarına da değinen Yıldız, bölge insanına çağrı yaparak "Oradaki Kürt kardeşimizin istihdam çağrılarına mutlaka karşılık vermeleri ve uymaları gerekiyor" mesajı verdi.

Bu haber toplam 1036 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.