1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yıllara Göre Araba Fiyatları
Yıllara Göre Araba Fiyatları

Yıllara Göre Araba Fiyatları

Araba fiyatları alım gücünü belirleyen önemli kriterlerden biri olduğu için her zaman merak edilen konulardan biri olmuştur. Geçmişe dönük araç fiyatları ise ithalata dayalı bir sektörde dönemin döviz esnekliğini belirler. Otomobil satış rakamları ise paz

A+A-

Araba fiyatları alım gücünü belirleyen önemli kriterlerden biri olduğu için her zaman merak edilen konulardan biri olmuştur. Geçmişe dönük araç fiyatları ise ithalata dayalı bir sektörde dönemin döviz esnekliğini belirler. Otomobil satış rakamları ise pazardaki ekonomik gücün bir göstergesi gibidir.

Yıllara göre araba fiyatları incelendiğinde ülkemizin inişli çıkışlı ekonomik manzarası daha iyi anlaşılmaktadır. Örneğin 2000’li yılların başlarında henüz gelişmekte olan piyasanın yeni yeni atılım peşinde olduğunu görürüz. 2010’lu yılların başlarında 1 milyona yaklaşan satış adetleri ile rekor kırarak artık başat sektörlerden biri haline geldiğini, şu anda ise 2000’li yıllarında gerisine düşerek kan kaybettiği anlaşılır.

Araba pazarında ithal modellerin fazla oluşu piyasanın doğrudan döviz kurundan etkilenmesini kaçınılmaz kılar. Bir başka deyişle Türk Lirasındaki değer kaybı araba fiyatlarına artış olarak yansır. Üretimi Türkiye olan ve ihraç edilen araçların ise her ne kadar belli oranda yerli üretim parçaları kullanılsa da, maliyetin en büyük kalemi olan motor ünitesi gibi parçaların ithal ediliyor olması yerli de olsa araç fiyatının artmasına da neden olur.

Geçmiş yıllara dönük araba fiyatlarına Dünya’nın ve Türkiye’nin ilk sıfır otomobil portalı olan Arabalar.com.tr’den ulaşabilirsiniz. Buna göre herhangi bir markanın istenilen modeline girildiğinde sayfanın ortalarında yer alan fiyat grafiğine bakarak aracın geçmiş dönem içinde ay bazında tüm fiyatlarını anlaşılabilir grafikler halinde görüntüleyebilirsiniz.

Türkiye otomotiv pazarında satışa sunulmuş tüm araçlara yer veren Arabalar.com.tr araba fiyatları grafikleri ile alıcının en uygun zamanda otomobil tercihi yapmasını sağlar. Buna göre bir alıcı siteye girdiğinde satın almak istediği aracın geçmiş fiyatlarına bakarak, güncel fiyatının artıp azaldığını ya da içinde bulunduğu ekonomik koşullara göre fiyatların ne yönde değişebileceğine kolaylıkla bakabilir.

Tüketici satın almak istediği modelin güncel fiyatını izleyebilmesi dışında ayrıca kullanıcılar arasında gerçekleşen sohbete katılabilir ve araç hakkında daha net bilgilere ulaşabilir. Aracın tüm teknik ve donanım özelliklerini görebilir, güvenlik testi sonuçlarına bakabilir hatta emisyon grafiğine göre bir otomobilin ne kadar çevreci olup olmadığını dahi görüntüleyebilir.

Tüm sıfır araba fiyatlarını güncel olarak http://www.arabalar.com.tr/araba-fiyatlari adresinden takip edebilirsiniz.

Bu haber toplam 22355 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.