1. HABERLER

  2. Yine onları unuttuk
Yine onları unuttuk

Yine onları unuttuk

Milyonlarca vatandaş gibi, engelli vatandaşlarda oy kullanmak için sandık başındaydı. Ancak bu seçimler de yine o acı görüntüler objektiflere yansıdı

A+A-

Milyonlarca vatandaş gibi, engelli vatandaşlarda oy kullanmak için sandık başındaydı. Ancak bu seçimler de yine o acı görüntüler objektiflere yansıdı. Bazı vatandaşlar oy kullanmakta zorlandığı için tepki gösterirken, bazılarını da sandık başına aileleri yada vatandaşlar taşıdı

OY KULLANMAK İSTEYEN ENGELLER TEPKİ GÖSTERDİ

Oy kullanacağı sandığın 2'nci katta olduğunu öğrenen yürüme engelli bir vatandaş, "Ben nasıl oy kullanacağım?" diyerek tepkisini dile getirdi.  Yürüme engelli vatandaşın sinirlendiğini gören vatandaşlar ise yardım etti.

foto-galeri-ikon.20110612170014.jpg

SINIFA KADAR SANDALYEDE TAŞINDI

Her seçim aynı manzaralara sahne olan Gölbaşı’nda yine engellileri unuttuk. Sağlık durumu iyi olmayan yaşlılarda sandalye üzerinde oy kullanacakları okullara geldiler. Oy kullanacağı sınıfa ailesinin yardımı sayesinde sandalyeyle gitti. Yakınları tarafından otomobille okula getirilen yaşlı seçmenler, araçtan indikten sonra oy kullanacağı katlardaki sınıflara vatandaşların yardımları ile çıkabildiler.

ENGELLİYE OY KULLANMA İŞKENCESİ

Gölbaşı’nda seçmenlerin oylarını kullandıkları okullar, renkli, yer yer de trajik görüntülere sahne oldu. Tekerlekli sandalyeye mahkum olanlar ile yürümekte zorluk çeken seçmenler sandıklarına ulaşmak için hayli zorlandı.

Birçok engelli vatandaşlar oy kullanmak için merdiven engeliyle karşılaştı.  Daha önceki seçimlerde sandığın bahçeye indirildiğini ve oyunu okul bahçesinde kullandığını belirten engelli vatandaş, "Daha önceki yıllar yardımcı oluyorlardı. Bu kez görevliler 'Olmaz' demiş. Yüksek Seçim Kurulu'ndan emir gelmiş. Aslında inatlaştılar" dedi.

İnönü İlköğretim Okulu’nda yaşanan olay da ‘bu kadarı da pes dedirtti’ Okula oy vermek için sabahın erken saatlerinde tekerlikli sandalyesiyle giden vatandaş, oy kullanacağı sandığın 3'üncü katta olduğunu öğrenince, çevresinde bulunan vatandaşlar aracılığıyla sandık yetkililerine kendisinin yukarıya çıkamayacak durumda olduğunu iletti. Sandığın aşağı indirilmesini isteyen engelli vatandaş, yetkililerden olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine oy kullanmaya gelen diğer vatandaşların yardımı ile 3. kata çıkarılan engelli vatandaş, oyunu kullandıktan sonra yine aynı şekilde aşağıya indi.

Objektiflere takılan bu görüntülerde fotoğraf karelerine böyle yansıdı.

Bu haber toplam 1475 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.