1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. YSK Başkanı'ndan Dicle açıklaması
YSK Başkanı'ndan Dicle açıklaması

YSK Başkanı'ndan Dicle açıklaması

YSK Başkanı Ali Em: Kararımız açık ve net!

A+A-

YSK Başkanı Ali Em, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi kararına ilişkin, ''Kararımızda konuya ilişkin bütün soruların cevabı var. Savunma dün geldi'' dedi.

KARAR AÇIK VE NET

Em, YSK'ya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin YSK kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Em, kararın açık ve net olduğunu, itiraz ve karar düzeltme hakkının da kararda belirtildiğini söyledi.

YSK Başkanı'ndan Dicle açıklaması - izle

Dicle'nin savunma vermek için ek süre talep ettiğinin anımsatılması üzerine Em, savunmanın geldiğini, bunun üzerine karar verdiklerini belirtti. Em, seçimden önce Dicle hakkında ara karar verildiğini, ara kararda Dicle'nin savunmasını istediklerini, savunmanın gelmesinin ardından da YSK'nın oybirliğiyle konuya ilişkin kararı verdiğini kaydetti.

Em, ''Kararımızda konuya ilişkin bütün soruların cevabı var. Savunma dün geldi'' diye konuştu. Ali Em, bir soru üzerine, milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların itirazlar değerlendirildikten sora açıklanacağın belirtti.

DİCLE'NİN AVUKATLARI YSK'DA

Hatip Dicle'nin avukatı Levent Kanad ise YSK kararını almak için sabah erken saatlerde YSK binasına geldi. YSK kararını alan Kanad, çıkışta basın mensuplarına yaptığa açıklamada kararı inceleyeceklerini mevzuad gereği itiraz haklarının bulunmadığını söyledi

Bu haber toplam 1329 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.