1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yunanistan AB'den çıkarılmalı
Yunanistan AB'den çıkarılmalı

Yunanistan AB'den çıkarılmalı

Uluslararası borsa spekülatörü George Saros emekliliğe ayrılacağını açıkladıktan sonra Yunanistan'la ilgili çözüm sundu.

A+A-

Haftalık Alman haber dergisi Der Spiegel'e konuşan Soros, Yunanistan sorununun bugüne kadar çok kötü yönetildiğini, bundan sonra izlenmesi gereken çözümün hazırlanacak bir plan kapsamında bu ülkeyi topluluktan ayırmak gerektiğini iddia etti.

YUNANİSTAN AB'DEN VE EURO BÖLGESİNDEN ÇIKARILMALI

Soros, Yunanistan'ın AB üyeliğinden hem de Euro Bölgesi'nden çıkarılmasını önerdi. Yunanistan'ın yanı sıra büyük borç yüküne sahip Portekiz için de benzer öneride bulunan George Soros, "AB ve euro bunun üstesinden gelecektir" dedi.

AVRUPALILAR ELİNDEN GELENİ YAPACAKTIR

Soros, Avrupa'nın borç krizini aşması için en iyi yöntemin Eurobond olarak adlandırılan Euro Bölgesi ortak tahvili kullanılması olduğunu savundu. Geçmişte piyasa spekülasyonlarıyla milyarlarca euro'luk servet elde eden Soros, bu kez euro'ya karşı oynayacağı yolundaki iddiaları yalanlarken, "Kesinlikle doğru değil. Çünkü, dolara alternatif bulunması konusunda Çinliler'in büyük çıkarı var. Avrupalılar euro'yu kurtarabilmek için ellerinden geleni yapacaklardır" dedi.

Öte yandan Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, sorunların Avrupa ülkeleri arasında daha güçlü işbirliği yapılarak aşılabileceğini söyledi. Schaeuble, Avrupa Birliği'nin 1997 yılında kabul ettiği İstikrar ve Büyüme Paktı'nı güçlendirmeyi, Avrupa kurumlarını daha sağlam hale getirmeyi amaçladıklarını, bu konuda adım adım ilerlenmesi gerektiğini kaydetti. Maliye Bakanı, krize karşı çözüm olarak önerilen Eurobond tahvillerinin, ancak üye ülkelerin borçlarını ve bütçelerini kontrol altına almaları durumunda kullanılabileceğini vurguladı.

Bu haber toplam 1406 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.