1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yunanistan'ın iflastan kurtulmak için B planı yok
Yunanistan'ın iflastan kurtulmak için B planı yok

Yunanistan'ın iflastan kurtulmak için B planı yok

Yunanistan parlamentosu bugün 28 milyar Euro’luk kemer sıkma paketini oylayacak.

A+A-

Yunanistan bugün parlementoda 28 milyar Euro'luk 'Orta vadeli bütçe programı' için oylama yapılacak. Oylama öncesi milletvekillerine seslenen Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu neden 'evet' denmesi gerektiğini anlatırken, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu üyesi Olli Rehn de oylama öncesi, "İflastan kurtulabilmek için B planı yok" vurgusu yaptı.

ATİNA'DA HALK İSYANDA

YUNANİSTAN'DA HAYAT DURDU

OYLAMADA EVET DEMEK MİLLİ SORUMLULUKTUR

Tasarruf, kemer sıkma ve özelleştirmeyi içeren orta vadeli büçe programının oylanmasının, Yunanistan'ın ayakta kalabilmesi için tek fırsat olduğunu savunan Başbakan Yorgo Papandreu, "Oylamada 'evet' demek tüm milletvekillerinin milli ve zorunlu görevidir. Pasok milletvekillerinin çocuklarımıza karşı görevlerini yerine getireceğini eminim" diye konuştu.

YUNANİSTAN KENDİNE YARDIM EDERSE AVRUPA DA EDER

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu Üyesi Olli Rehn de, Yunanistan'ın iflastan kurtulabilmek için özelleştirme ve kemer sıkma önlemlerini içeren ekonomik programı onaylamasının tek çare olduğunu söyledi. "Farklı alternatifler üzerinde spekülasyon yapanlara açıkça şunu söylüyorum: İflastan kurtulabilmek için B planı yok" mesajını veren Rehn, "Yunanistan'ın kendine yardım etmesi halinde Avrupa bu ülkeye yardım edebilir" dedi. ehn, sözlerine şöyle devam etti: "İflasın engellenmesi için Yunan siyasetçilerin üzerine düşeni yapacaklarına inanıyorum. Ani iflastan kurtulabilmek için tek yol parlamentonun gözden geçirilmiş ekonomik programı onaylamasıdır. Ekonomik reform kesinlikle meydan okuyucu fakat toplumun en zayıf ve dezavantajlı kesimlerini vuracak iflastan çok daha iyi bir tercih."

151 EVET OYU ÇIKMAZSA

300 üyeli Yunan parlamentosunda 155 milletvekili bulunan Pasok'da 5-6 milletvekilinin tavırlarının ne olacağı konusunda halen bir netlik bulunmuyor. İsim okunarak yapılacak oylamadan en az 151 evet çıkmazsa AB ile Uluslararası Para Fonu (IMF) 110 milyar Euro'luk kredinin 12 milyar Euro'luk 5'inci dilimini ödemeyecek. Yunanistan borçlarını ödemek için gerekli desteği alamadığı takdirde adım adım iflasa sürüklenecek. Önce 100-120 milyar Euro'luk yeni kredi için de görüşmelerin dondurulacak. Bu durumda Yunanistan iflas edecek ve sonuçları kestirilemeyen bir kaosa sürüklenecek.

"BIKKIN VE ÖFKELİLER"

ATİNA'da orta vadeli bütçe programı ile ilgili tasarı parlamentoda görüşülürken, 48 saatlik gelen grev gerçekleştiren işçi (GSEE) ve memur (ADEDY) sendikaları ile 5 haftadır her gece eylem yapan 'Bıkkın-Öfkeli Vatandaşlar Hareketi' protesto gösterileri düzenledi. Kendilerini iktidar karşıtları olarak tanımlayan ve yüzlerini gizleyen anarşistler 10 bin kişilik kalabalığa sızdı. Anarşistler önce faşist örgütlerin taraftaları ile çatıştı.

Bu haber toplam 1452 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.