1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Zabıtadan ulus hali denetimi
Zabıtadan ulus hali denetimi

Zabıtadan ulus hali denetimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Başkent’in en eski alışveriş merkezi olan Ulus Yeni Hal’de denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Başkent’in en eski alışveriş merkezi olan Ulus Yeni Hal’de denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ramazan ayı ile birlikte, Ankaralıların en çok rağbet ettiği Ulus Yeni Hal’de satılan gıda maddelerinin hijyenik koşullara uygun olarak vatandaşa ulaştırılması için denetimler artırılarak sürdürülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerle, Ramazan ayının iftar ve sahur sofralarını süsleyen meyve sebze, şarküteri, tavuk, et, sakatat ve kuruyemiş ürünleri sıkı bir kontrolden geçiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, Ulus Yeni Hal’de bulunan esnafın periyodik olarak her gün denetlendiğini belirterek, “Ramazan ayının gelmesi ile birlikte başta genel temizlik olmak üzere özellikle fiyat yönünden denetimleri artırarak vatandaşın daha sağlıklı ve güvenli alışverişine imkan sağlıyoruz” diye konuştu.

 

-TEZGAHLARDA ETİKET KONTROLÜ

 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulus Yeni Hal Zabıta Karakolu ekipleri, alış veriş merkezinde  bulunan sebze, meyve ve balık tezgahlarını, etiket, genel temizlik, vergi levhası, sağlık karnesi, çöp bidonu, yangın tüpü gibi güvenlik, sağlık ve temizlik için gerekli olan belge, malzeme ve esnafın vatandaşa davranışının uygunluğu yönünden denetliyorlar.

Satışa sunulan balıkların veteriner raporlarını da inceleyen zabıta ekipleri, balıkların tazeliğini ve etiketlerin sahte olup olmadığını da kontrol etti.

Kuruyemiş dükkanlarında da denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri genel temizlik, sağlık karnesi, yangın tüpü gibi kontrollerin yanı sıra Ramazan nedeniyle satışa sunulan çeşitli hurmaları da etiket yönünden denetledi. Et ve tavuk ürünlerinin satıldığı dükkanlar ise soğutma sistemleri, etiketlerin uygunluğu, ürünlerin açıkta satılmaması, çalışanların sağlık karneleri, yangın tüpü, genel temizlik, çalışanlarda iş önlüğü ve eldiven bulunması bakımından kontrol edildi.

Bu haber toplam 2954 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.