1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Zeybek'ten BDP kapatılsın önerisi
Zeybek'ten BDP kapatılsın önerisi

Zeybek'ten BDP kapatılsın önerisi

Demokrat Parti lideri Zeybek, 13 askerin şehit düştüğü terör saldırısıyla ilgili olarak, BDP'yi hedef gösterdi.

A+A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit düştüğü terör saldırısıyla ilgili olarak, ''Terör örgütünün siyasi kanadı olduğu apaçık belli olan siyasi parti kapatılmalı ve sorumlular hakkında yasaların gerektirdiği ne ise onlar yapılmalıdır'' ifadesini kullandı.

BU ORTAMI OLUŞTURANLAR SUÇLUDUR

Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, 13 askerin şehit edildiği gün ''Diyarbakır'da toplanan teröristlerin özerklik ilan ettiği'' görüşünü aktardı. Teröristlerin değil devletin güçlü olduğunun halka yeniden gösterilmesi gerektiğini belirten Zeybek, ''Ülke ve milletin bölünmez bütünlüğüne aykırı siyasi parti kurmak yasak iken bırakınız ülke ve millet bütünlüğünü, bölücü terör örgütünün emrinde olduğunu gizlemeyenlerin devletin en üst katlarında itibar gördükleri ve Meclis'te yer almaları için yalvar yakar durduğu bu ortamı oluşturanların tamamı suçludur'' değerlendirmesinde bulundu.

BDP KAPATILSIN

Namız Kemal Zeybek, Zeybek, mesajında şunları kaydetti: ''Terör örgütü ile yurt içinde ve sınır ötesinde mücadele ciddi anlamda gerçekleştirilmelidir. Silahlı kuvvetlerimize ve güvenlik güçlerimize karşı yürütülen planlı psikolojik saldırıya karşı önlem alınmalıdır ve bunun hükümetin görevi olduğu hatırlanmalıdır. Terör örgütünün siyasi kanadı olduğu apaçık belli olan siyasi parti kapatılmalı ve sorumlular hakkında yasaların gerektirdiği ne ise onlar yapılmalıdır. Bütün bunlarla birlikte artık neoliberalist dayatmalardan zihinler kurtarılmalı ve Güneydoğu'ya hemen kamu yatırımı niteliğinde fabrikalar kurulmalı, ticaret, sanayi, tarım ve hayvancılık desteklenmeli, örgütün beslenme kaynağı olan işsizlik ortadan kaldırılmalıdır. Ortak bilinç alanımız olan İstanbul Türkçesinin yaygınlaştırılması sağlanmalı, alt kültür dillerine de sevgi ve şefkat ile yaklaşılmalıdır. Bu şerli ortamdan hayırlı sonuçlar çıkarılması için iktidarı silkinmeye, uyanmaya ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olmanın gereklerini yerine getirmeye çağırıyorum.'' 

Bu haber toplam 1044 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.